What was i thinking
Toen ik nog een kleine opdonder was hield ik totaal niet van taarten en gebakjes. Ik at de slagroom er uit of vanaf en de rest liet ik liggen. What was i thinking?! Doodzonde! Nu kan je mij echt wakker maken voor een lekker stuk taart, nou ja bij wijze van spreken dan. Mijn nachtrust is heilig!
Koolhydraatarme Bossche bollen
Afgelopen week hadden we aardig wat jarige peeps op het werk en ja gebak, heel veel gebak. Ik heb die heerlijke taartjes stuk voor stuk kwijlend afgeslagen, pijnlijk, pijnlijk want ik lust het zo graag! En ineens was ik het zat, ik dacht er moet vast en zeker ergens op het internet een recept te vinden zijn van iets wat past in het koolhydraatbeperkte ding wat ik doe. Lucky me…want ik hoefde nog geeneens zolang te zoeken. Ik stuitte op een recept voor koolhydraatarme Bossche bollen op de blog van Oahn’s kitchen. HALLELUJAH!
1,2 khd per bol
Ik heb ze meteen gemaakt, want ik had alles in huis en oh wat heb ik gesmuld! Uit het recept haal je 5 Bossche bollen en bevatten 1,2 khd per bol exclusief de chocolade. Anyway ik ga je vertellen wat je nodig hebt om ze te maken en voor de rest verwijs ik je door naar het recept/vlog op Oahn’s kitchen.
Je hebt nodig voor de Bossche bollen:
3 eiwitten
1tl kaneel
1tl bakpoeder
1el kristal sweet van Steviala (ik heb een paar druppels vloeibare Stevia gebruikt)
Snufje zout
Voor de vulling:
120ml slagroom
1tl kaneel
1el kristal sweet van Steviala (ik heb een paar druppels vloeibare Stevia gebruikt)
Topping
50 gram puurste chocolade
Ga jij ze ook maken? Ze zijn echt heerlijk! Eens in de zoveel tijd gun ik mijzelf echt wel iets lekkers. Oh en ik heb ze niet allemaal zelf opgegeten hoor, ik heb het netjes gehouden.
Ahhhh die zien er lekker uit, ik krijg er meteen trek in!
Zijn ook erg lekker :p
Hoe maak je het deeg en hoelang in de voorverwarmde oven op hoeveel graden???