Wanneer je koolhydraatarm eet moet je natuurlijk zoveel mogelijk koolhydraatrijke voeding vermijden. Soms weleens vervelend wanneer je echt zin hebt in iets. Net zoals heerlijke verse pannenkoeken met veel suiker of stroop. Gelukkig kan je van de meeste slechte gerechten een koolhydraatarm recept maken zodat je toch kan genieten. Het zal natuurlijk niet altijd precies hetzelfde smaken, maar soms gaat het om het idee en dat je trek is gestild. Ik maakte vandaag koolhydraatarme pannenkoeken met mascarpone, eieren en een beetje amandelmeel.
Het is een super simpel recept geworden. Het beslag is in een handomdraai gemaakt zodat je snel kan beginnen met bakken en daarna snel kan smullen van een heerlijke pannenkoek.
Note: De pannenkoeken zijn glutenvrij omdat je amandelmeel gebruikt.
Ingrediënten koolhydraatarme pannenkoeken
Het ligt eraan hoeveel pannenkoeken je wilt bakken. Is het voor jou alleen dan is het recept voldoende. Gaan er meer met je mee eten dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen wat ik dus heb gedaan. Ik heb een kleine koekenpan gebruikt en haalde er 11 uit dit recept. Kunnen we ze de volgende dag ook nog lekker eten. Gebruik je een grote koekenpan dan haal je er 3 uit, misschien zelfs 4 als je het onderstaande recept aanhoud.
Je hebt nodig:
100 gram mascarpone
3 eieren
50 gram amandelmeel
Halve theelepel zout
Ongezouten roomboter om in te bakken
Zo maak je de koolhydraatarme pannenkoeken met mascarpone
Mix de mascarpone los in een kom, voeg de eieren toe en mix goed door elkaar totdat je geen klontjes meer ziet. Doe dan de amandelmeel en het zout erbij en mix tot een glad beslag. Schep met een soeplepel, het beslag in de koekenpan. Draai met de koekenpan zodat het beslag de hele bodem van de pan bedekt. De soeplepel vulde ik driekwart vol, anders worden de koolhydraatarme pannenkoeken te dik. Bak ze ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur, keer dan je pannenkoek om en bak nog 1 minuut.
Op de laatste pannenkoek deed ik een plakje kaas nadat ik hem had omgedraaid, erg lekker omdat de kaas smelt. De andere heb ik belegd met poedersuiker van Green sweet Stevia. Heb je pannenkoeken over? Laat ze afkoelen en bewaar ze daarna in de koelkast voor de volgende dag. Heerlijk als ontbijt of lunch.
Bak jij weleens koolhydraatarme pannenkoeken? Welk recept vind jij het lekkerst?
P.s. Ik tel geen koolhydraten. Ik gebruik producten die per 100 gram onder de 5 koolhydraten zitten. Dan zit je altijd goed.
Klik hier voor meer koolhydraatarme recepten!
erg lekker recept. ongeveer 2 en een halve pannenkoek. lekker met kaas of suikervrijejam
Geweldig lekker, smaakt mij zelfs nog beter dan de ‘gewone’ pannenkoek!
Doet me wat denken aan een wafel.
Met de icing vond ik het allerlekkerste.
Deze ga ik zeker vaker eten.