Recept voor bananenbrood

7 1

Gezond en verantwoord

Laatste tijd lees je het steeds vaker, bananen zijn gezond. Yep gezond en ook een verantwoord tussendoortje. Er zijn genoeg redenen waarom bananen gezond zijn, ze geven je energie, ze helpen tegen een kater (maak er dan wel een milkshake van) door het kalium en vitamine B6 zul je je snel beter voelen. Ook helpt een banaan PMS te verminderen en zorgen ze voor een goede opname van andere voedingsstoffen die je nodig hebt. Ik kan nog wel even doorgaan met redenen waarom bananen zo gezond zijn maar eigenlijk wilde ik het over bananenbrood hebben.

Fingerlicking good

Al maanden was ik op zoek naar het recept van het bananenbrood wat ik een hele tijd geleden weleens maakte, het recept had ik ergens opgeschreven maar ik kon het nergens meer vinden. Tot ik de sokkenlade in de slaapkamer opruimde. Vraag me niet hoe een recept voor bananenbrood tussen de sokken terecht komt, i really don’t know… maar ik was wel erg blij dat ik het weer had gevonden. Want dit bananenbrood is fingerlicking good, ik wil het recept graag met je delen!

Wat heb je nodig?

2 rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter
2 eieren
225 gram amandelmeel
1 theelepel baksoda
1 eetlepel kaneel
120 ml water
60 ml agavesiroop
1 theelepel amandelextract
1/2 theelepel vanille extract

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 175°C, bekleed een cakeblik met een vel bakpapier wat je eerst even vochtig hebt gemaakt onder de kraan, zo krijg je het bananenbrood makkelijk uit het blik na het bakken.

Prak of pureer de bananen, zet dit dan even apart. Doe de amandelmeel, kaneel en baksoda in een kom en meng het even met een vork goed door elkaar.
In een andere kom klop je de 2 eieren los, voeg daarna het water, amandelextract, agavesiroop, gepureerde bananen en vanille extract toe. Dit voeg je toe aan de kom met het meelmengsel, en mix goed door. Ruikt al lekker he?

Vul het cakeblik met het heerlijk ruikende mengsel en laat het ongeveer 45 minuten afbakken in de oven. Je bananenbrood is klaar wanneer je er met een sateprikker in prikt en deze er schoon uitkomt.
Eet smakelijk!

Heb jij weleens bananenbrood gemaakt?

Recept voor bananenbrood

7 Comments
 • Vlijtig Liesje
  februari 9, 2016

  Nee, nog nooit. Ik houd niet zo van bananen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom ik nooit make-up draagMy Profile

  • Savethemama
   februari 12, 2016

   Oh bananen zijn zoooo lekker!

 • Mary-Lou
  februari 9, 2016

  Ja, heerlijk! Ik maak het trouwens wel in een ronde taartvorm ipv cakeblik. Ik ga deze eens proberen, benieuwd naar de smaak van de siroop.

  • Savethemama
   februari 12, 2016

   Oja dat kan natuurlijk ook in een ronde vorm!

 • lodi
  februari 9, 2016

  Ooo dit recept is echt goed. Geen rare ingrediënten die er in gaan. Ik heb het wel eens eerder gemaakt, maar deze klinkt goed! Amandelextract moet ik nog even voor kijken, maar de rest heb ik in huis.

 • Charlotte
  februari 13, 2016

  Dit ga ik binnenkort ook eens proberen! Ik heb er al zoveel over gehoord maar het nog nooit zelf gemaakt. Ben benieuwd!
  Charlotte onlangs geplaatst…De favorieten van mama CassandraMy Profile

 • Anne
  februari 16, 2016

  Hmm, je kunt vast wel raden waar ik nu zin in heb… Even wachten tot m’n bananen rijp zijn want dit recept klinkt erg goed!
  Anne onlangs geplaatst…Wat een geluk dat ik jullie ken!My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.