Herfst of winterkostje
Boerenkool, eet je dat eigenlijk ook in de lente? Als ik aan boerenkool denk, dan komt er stamppot in mij op en stamppot is echt een herfst of winterkostje. Ach wat kan mij het schelen! Ik had gewoon trek in boerenkoolquiche.
Voor de eerste keer in mijn leven boerenkool
Sinds een tijdje schrijf ik mijn weekmenu’s uit, dat vind ik handiger en hoef ik niet per dag te bedenken wat ik nu weer eens ga eten. En vandaag stond er dus de boerenkoolquiche op het menu. Ook al was het de eerste keer in mijn hele leven dat ik boerenkool zou eten, ik had er al de hele dag trek in…best raar haha. Dit recept heb ik gekregen van een kennis en ik deel het graag met jou.
Wat heb je nodig voor de boerenkoolquiche?
400 gram vers gesneden boerenkool (zak AH)
100 gram gerookte spekjes
1 rookworst in plakjes gesneden
200 ml slagroom
5 eieren
100 tot 150 gram geraspte pittige kaas
Roomboter om de ovenschaal mee in te vetten
Peper en zout
Hoe maak je het?
Kook de gesneden boerenkool in circa 20 tot 25 minuten gaar in een pan met ruim water en zout. Bak de spekjes in een pan en verwarm even de plakjes rookworst mee. Kluts de eieren door de room, op het laatst doe je 3 kwart van de geraspte kaas erbij en roer dit even door. Vet een ovenschaal in met de roomboter.
Meng de spekjes en de rookworst door de boerenkool die je inmiddels hebt afgegoten. Breng dit op smaak met zout en peper.
Dan doe je de boerenkool met de spekjes en rookworst in de ovenschaal en giet je het eimengsel er overheen. Strooi het restant geraspte kaas op de bovenkant. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden in 40 tot 45 minuten gaar.
Voordat de quiche in de oven werd geschoven:
Even 40 tot 45 minuten wachten, en klaar!
Heerlijk!
De boerenkoolquiche is echt heerlijk, bon apetit! Mocht je over hebben, vries de boerenkoolquiche in. Lekker makkelijk voor als je een keer geen zin hebt om te koken.
Maak jij weleens een quiche?
Dat ziet er goed uit!
Hij is heerlijk! Thanks 🙂
Wat lekker, ik krijg er spontaan zin in. Ik ga het zo vragen of de mannen daar ook vandaag zin in hebben. (de laatste tijd weten wij gewoon niets om te gaan eten dus dit recept komt als geroepen!)
En? Heb je je mannen om kunnen praten?
HEERLIJK!!! Bedankt voor het recept!
Hi
Dat ziet er goed uit!
Je hebt het over een uitgeschreven menu maakt voor jezelf. Zou je mij daar een voorbeeld van willen geven?
Groetjes Mencita
Kun je ook soja creme fraiche gebruiken? Kan slagroom niet verdragen
Voor hoeveel personen is dit recept(goede eters)?
Misschien heb ik er overheen gekeken.
Groeten, Greet de koning
Ongeveer 4 personen