Ei muffins met spinazie en cheddar cheese

Ei muffins

In mijn strijd tegen de overtollige kilo’s ben ik altijd op zoek naar makkelijke recepten of ben ik aan het experimenteren met recepten. Ik werk elke dag en begin elke ochtend erg vroeg, ik heb geen tijd om thuis ook nog eens mijn ontbijt klaar te gaan maken, het moet dus makkelijk en snel. Vaak maak ik ‘s avonds het meeste al klaar, zodat ik mijn ontbijt alleen maar uit de koelkast hoef te halen en snel in mijn tas kan te doen. Scheelt tijd én stress zo vroeg in de morgen. Het liefste eet ik elke ochtend een eitje als ontbijt. Gekookt of gebakken, allebei goed want ik ben dol op ei vooral omdat je er genoeg mee kan variëren. Deze keer maakte ik iets wat ik nog nooit eerder had gemaakt. Ei muffins!

Ei muffins met alleen ei is wel een beetje saai, het leek mij dan ook wel lekker om er spinazie en cheddar kaas aan toe te voegen. En natuurlijk kruiden voor de smaak. Deze ei muffins zijn ook zeer geschikt wanneer je koolhydraatarm eet.

ei muffin met spinazie

Wat heb je nodig?

 • Een muffin bakvorm (voor 12 muffins)
 • 12 grote eieren
 • 200 gram geraspte cheddar kaas
 • 250 gram verse spinazie
 • 2 theelepels uienpoeder
 • zout en peper naar smaak

ei muffins met spinazie

Hoe maak je de ei muffins?

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast je muffin bakvorm in. Snij de spinazie fijn, rasp de cheddar kaas en zet even apart.

ei muffins met spinazie

Intussen klop je de eieren los in een grote kom. Voeg dan alle ingrediënten toe aan de eieren en meng dit goed door elkaar.

ei muffins met spinazie

Met een juslepel verdeel je het ei spinaziemengsel over de bakvorm.

ei muffins met spinazie

Dan plaats je de bakvorm in de oven en bak je de ei muffins in 10 tot 12 minuten af. Niet schrikken want de muffins zetten in de oven erg uit, wanneer je de bakvorm uit de oven hebt gehaald zakken ze weer helemaal in.

En zo zien je ei muffins er dan uit.

ei muffins met spinazie

Erg handig als een snel ontbijt en ook nog eens gezond. Misschien ook wel leuk binnenkort bij het paasontbijt of de lunch. Warm zijn ze heerlijk maar ook koud zijn ze erg smakelijk. Bewaar de ei muffins in de koelkast, je zou ze ook in kunnen vriezen. Volgende keer doe ik er spekjes doorheen. Lekker!

Eet jij vaak een eitje? Hoe heb je ze het liefst?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 Comments
 • marije
  maart 15, 2017

  Ik zat van het weekend nog aan variaties te denken voor ei muffins. Toevallig heb ik zowel cheddar als spinazie in huis. Ga het zeker even proberen.

 • Chantal
  maart 16, 2017

  Wat een heerlijk recept. I love eggies! Helaas eet ik het niet zo vaak. Maar dit lijkt mij echt heerlijk. Bedankt voor het recept.
  Chantal onlangs geplaatst…Vintage shopping at IJ-hallen AmsterdamMy Profile

 • rachel
  maart 17, 2017

  ik heb ze ook wel regelmatig gemaakt maar vind een eitje koken of bakken toch lekkerder. en ik eet heel veel eieren, 6 op een dag meestal
  rachel onlangs geplaatst…Avacado…My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.