Koolhydraatarme bloemkool kaassticks
Yep i’m still going strong met het koolhydraatarme eten! Me so happy! Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de laatste dagen veel moeite heb om tijd vrij te maken voor koolhydraatarme baksels voor tussendoor te maken. Het is erg druk op mijn werk en wanneer ik thuis kom ben ik gewoon te moe om nog eens extra dingen te bakken naast het avondeten. Tussendoortjes zijn niet altijd nodig, vaak heb ik tussen mijn maaltijden nog geeneens honger maar af en toe heb ik weleens trek in iets te snacken.
Aangezien ik de laatste tijd een bloemkool verslaving heb en ik al eens vaker recepten voorbij had zien komen voor koolhydraatarme bloemkool kaassticks heb ik mezelf er ook maar eens aan gewaagd om dit een keer te maken. Net zoals altijd heb ik mijn eigen versie gemaakt van een aantal recepten waar ik door geïnspireerd raakte. Ik moet zeggen dat het eindresultaat erg lekker was, maar de volgende keer doe ik er toch wat meer kruiden in voor de smaak.
Ingrediënten koolhydraatarme bloemkool kaassticks
Ik kocht bij Albert Heijn weer een bakje bloemkoolrijst, ja sorry soms ben ik gewoon lui en dan ga ik voor het makkelijke. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een bloemkool omtoveren in je keukenmachine tot bloemkoolrijst. Helaas kon ik in de winkel geen geraspte mozzarella vinden dus heb ik drie bolletjes mozzarella zelf geraspt.
- 1 bakje bloemkoolrijst of 1 grote bloemkool
- 4 eieren
- 2 bolletjes mozzarella
- 3 theelepels oregano
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- zout en peper
- 1 bolletje mozzarella voor de topping
- 100 gram amandelmeel
Hoe maak je de koolhydraatarme bloemkool kaassticks?
Verwarm je oven voor op 200 graden. Plaats bakpapier op de bakplaat of een siliconen mat zoals ik deed. Maar dit was de eerste en de laatste keer dat ik deze gebruikte. Niet mijn ding, ik gebruik toch liever bakpapier. Doe de bloemkoolrijst in een magnetron bestendig bakje en stel de tijd in op 10 minuten. Dek het bakje wel af met een deksel of anders een bord. Rasp ondertussen de mozzarella bolletjes.
Wanneer de magnetron klaar is laat je de bloemkoolrijst even een paar minuutjes afkoelen.
Dan doe je de eieren, oregano, peper en zout en een gedeelte van de geraspte mozzarella erbij. Bewaar de rest van de mozzarella, die gebruik je later als topping. Mix dit alles goed door elkaar, het blijft een beetje nattig daarom deed ik er beetje bij beetje de amandelmeel bij. Mocht het nog erg nat blijven kan je er nog wat extra amandelmeel aan toevoegen.
Op de bakplaat van je oven op het bakpapier smeer je het mengsel nu uit in de vorm van een rechthoek, of makkelijker gezegd in de vorm en grootte van een focaccia. Je kunt uit het mengsel twee rechthoeken halen, maar mocht je een hele grote willen maken kan dat ook.
Bak nu de bodems van de koolhydraatarme bloemkool kaassticks voor ongeveer 25 minuten. Ik heb het 30 minuten laten bakken, maar hou het gewoon even goed in de gaten. We willen geen aangebrande bodems natuurlijk!
Na de baktijd haal je de bakplaat even uit de oven en doe je de resterende geraspte mozzarella erop en schuif de plaat nog even terug in de oven totdat het lekker goudbruin en gesmolten is.
Je kunt het warm eten, maar natuurlijk ook gewoon koud. Ik vond hem koud lekkerder. Heb je zin in pizza kun je hem ook als pizza beleggen, lekker!! De koolhydraatarme bloemkool kaassticks zijn ook lekker met een koolhydraatarm dipsausje.
Eet smakelijk!
Eet jij graag bloemkool?
dit is zo lekker he!! zal het vaker moeten maken!!
Mmm, laat ik nu enorm van kaas houden :-).
Haha lekker he, ik ben ook een echte kaaskop 🙂
Gemaakt en was heel lekker, maar de bloemkool kan je het beste in een theedoek uitknijpen zodat het niet zo nat is (komt echt heel veel vocht uit)
Verder 3 theelepels tandoori kruiden toegevoegd en bin de topping behalve mozarella ook geraspte parmezaanse kaas toegevoegd
Heel lekker met zelfgemaakte taziki mayonaise en tonijndip.
Vraag op welke stand zet je de magnetron zie ik niet staan in het recept