Een bullet journal beginnen, ik help je een beetje op weg

12 1

Bullet journal

Bullet journal, ik heb het al vaker voorbij zien komen op Pinterest en bij een aantal bloggers, nu ga ik ook een poging wagen. Een bullet journal is een geweldig systeem om al jouw afspraken, to do lijstjes, taken, inspiratie, lijstjes en zoveel meer te verzamelen op een plek. Alles bij elkaar in één boek, lekker georganiseerd en overzichtelijk. In het digitale tijdperk waar we nu in leven houden we lijstjes en afspraken bij in onze telefoon, maar toch hou ik er van om nog regelmatig gewoon lekker dingen te noteren met een fijne pen en lekker creatief bezig te zijn. Ik heb veel verschillende notitieboekjes voor verschillende dingen, maar met een bullet journal heb je dus alles fijn bij elkaar in één boek.

Filmpje met uitleg wat een bullet journal is.

 

Wat kun je allemaal bijhouden in een bullet journal?

 • Maandoverzicht
 • To do lijstjes
 • Weekplanning
 • Afspraken
 • Verjaardagen
 • Bucket list
 • Maandelijkse/ Jaarlijkse doelen
 • Boeken die je hebt gelezen
 • Gewichts tracker
 • Slaap tracker

En zo kan ik nog wel even doorgaan want via Pinterest en Instagram is er genoeg inspiratie te vinden en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik kijk mijn ogen uit.

Wat heb je nodig voor een journal?

Eigenlijk niet zoveel. Met een notitieboek en alleen een pen kan je al meteen starten. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Washi tape, speciale pennen, stiften, potloden, stickers, stempels, noem maar op.

Zelf kocht ik een leuchtturm 1917 notitieboek met puntjes, dit is een van de meeste gebruikte notitieboeken voor een bullet journal.

Bullet journal

Het notitieboek bevat een lege inhoudsopgave pagina en alle bladzijdes zijn genummerd.

Bullet journal

Bullet journal

Bullet journal

Ik ben er nog niet in begonnen, ik vind het zelfs een beetje eng omdat ik bang ben dat ik fouten maak en ik dan mijn notitieboek verpest. Ik ben nu aan het oefenen in een gewoon simpel ruitjesschrift, en ben nog aan het brainstormen met mezelf wat ik er precies in wil hebben. Ook ik moet nog mijn definitieve lijst van “keys” bedenken.

bullet journal

Ik heb al wel een lijst samengesteld met wat ik in mijn bullet journal wil bijhouden. De lijst is ook nog niet definitief, er zal vast nog wel iets bijkomen of iets afgestreept worden. De lijst van “keys” zal ook nog veranderen voordat ik deze echt in mijn journal zal plaatsen.

bullet journal

Hopelijk kan ik snel beginnen met het echte werk. Mijn handschrift heeft nog wel wat aandacht nodig, tegenwoordig met al die digitale gadgets schrijf ik niet zoveel dus af en toe even wat extra schrijven en weer de feeling hiervoor krijgen kan geen kwaad. Hier zijn trouwens ook veel tips en inspiratie voor te vinden op Pinterest.

Ben jij al bekend met een bullet journal? Is het ook iets voor jou?

Deze blogpost bevat affiliatelinks, mocht jij een aankopen doen via deze links ontvang ik hiervoor een klein percentage. Dit kost jou verder niets.

12 Comments
 • marije
  oktober 18, 2016

  Ik heb het geprobeerd maar is niets voor mij. Ik blijf bij mijn eigen warrige methode die ik waarschijnlijk alleen ik begrijp maar helemaal prima mee ben 🙂

 • Nesrin
  oktober 18, 2016

  Ik heb een heel eigen systeem wat niet werkt maar ik blijf erbij 😉

  Mooi roze kleurtje hoor. Houd ik van.

 • Jacqueline
  oktober 18, 2016

  Ik ken het wel, heb zelfs ook al eens zo’n mooi stippen notitieboek aangeschaft. Maar het is niks voor mij. Een simpele agenda werkt veel beter voor mij.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Wie heeft de hipste wielen?My Profile

 • Jessica
  oktober 18, 2016

  Wat leuk dit! Ik hou van notitie boekjes maar hier ben ik nog nooit op gekomen. Ik ga dit zeker eens googlen en ik heb weer iets om op pinterest op te zoeken
  Jessica onlangs geplaatst…7x tips om koude voeten te verhelpenMy Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  oktober 18, 2016

  Ineens zie ik dit overal voorbij komen. Ik maak wel gebruik van notitieboekjes, maar ik heb eigenlijk voor elk onderwerp een eigen boekje. Misschien moet ik me hier dus toch eens in verdiepen, want zo’n stapel boekjes werkt ook niet echt fantastisch.
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…Leven van een euro per dag, kan dat?My Profile

 • MetMirjam
  oktober 18, 2016

  Dit is leuk!!
  Ik ben alleen echt heel slecht met agenda’s.. en aangezien dit meer werk is, zal het waarschijnlijk helemaal misgaan – maar ik wil dit ook!!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Subtiel twinnen met het nOeser mama vestMy Profile

 • Camilla
  oktober 18, 2016

  Wat leuk! Ik houd van lijstjes en schrijven dus dit vind ik ook leuk! Punt bij mij is dat ik de taken dan wel ook moet doen wil die lijst korter worden…. *zucht*
  Liefs, Camilla

 • Els
  oktober 19, 2016

  Leuk dat je er eentje gaat maken :-). Mijn handschrift laat de laatste tijd ook wat de wensen over!
  Els onlangs geplaatst…Zelf kaartjes maken #7: Kerstkaarten 2016 #1My Profile

 • Yvonne
  oktober 19, 2016

  Ziet er goed uit en lijkt mij handig. Alleen voor mij niet, ik weet van mijzelf dat ik zoiets maar één dag gebruik en daarna vergeet.

 • Bregje
  oktober 20, 2016

  Ik vind het zo leuk, maar ben er gewoon nier voor in de wieg gelegd ?
  Heb vandaag een overzichtelijke agenda gescoord bij de Action, benieuwd of die me structuur gaat brengen ?
  Bregje onlangs geplaatst…Mijn borstverkleining – deel 1My Profile

 • Marieke
  oktober 20, 2016

  Heel erg leuk! Ik ben daar te slecht in. Zo heb ik een boekje waar ik iedere dag een vraag in zou moeten beantwoorden. Ik loop al maanden achter.
  Marieke onlangs geplaatst…Shoplog #3 Luca’s winterkleding My Profile

 • Huismama
  februari 25, 2017

  Wat lijkt het me geweldig om een bullet journal te hebben. Meestal ben ik heel slecht in het bijhouden van een planning. Dit jaar heb ik me voorgenomen mijn agenda heel goed bij te houden, als ik hiervoor slaag mag ik van mezelf ook een bullet journal!
  Huismama onlangs geplaatst…Voor en door moedersMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.