Wat heb je nodig om een bullet journal te beginnen?

9 6

Alles geordend bij elkaar in een bullet journal

Lijstjes maken, agenda bijhouden, notities schrijven… Iedereen doet dat wel toch? Alleen vaak liggen deze dingen door het hele huis verspreid en uiteindelijk ben je ze kwijt! Weg geheugensteuntjes. Hoe fijn is het dan om alles bij elkaar te hebben in één notitieboek? Geen losse briefjes meer gewoon alles geordend bij elkaar. Oftewel een Bullet Journal. Ik heb al eens eerder verteld wat een bullet journal is maar vandaag ga ik je vertellen wat je nodig hebt om er ook eentje te beginnen. Mocht je dat willen natuurlijk.

Nee niet meteen in paniek raken en denken, daar heb ik helemaal geen tijd voor en al helemaal niet om mooie tekeningen in mijn bullet journal te maken want het oorspronkelijke idee achter een journal is gewoon minimalistisch. Of je verder helemaal losgaat met stiften, stickers, stempels, washi tape of handletteren is helemaal aan jou.

Wat heb je nodig om een bullet journal te beginnen?

 • Notitieboek

In elk notitieboek kan je een bullet journal beginnen. Of het een gelinieerd, geruit, blanco of dotted boekje is maakt niet uit. Alles kan… Zelfs een normaal schriftje voldoet. En dankzij de Action of Hema hoeft het geen rib uit je lijf te zijn. Zelf kocht ik een dotted Leuchtturm 1917, best prijzig maar de puntjesraster vind ik erg fijn om mee te werken. Om te oefenen kocht ik eerst een ruitjesschrift, zo kon ik aftasten welke set up mij het beste beviel.

 • Potlood en lineaal

Om lijnen te trekken voor bijvoorbeeld je weekplanning is een simpel potlood met lineaal nodig. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit gewoon met een pen te doen. Voordeel van een potlood is dat je uit kunt gummen wanneer je fout gaat.

Bullet journal

 • Pen

De meeste bullet journalers gebruiken een zwarte fijnschrijver. Zelf gebruik ik meestal een zwarte Bic balpen wanneer ik langere lappen tekst ga schrijven. De fijnschrijvers/liners gebruik ik meer voor het handletteren zoals de Staedtler pigment liners of de Sakura pigment fineliners. Bij de Hema verkopen ze super goedkope fijnschrijvers waar ik ook wel tevreden over ben.

Dus een notitieboek, pen, potlood en lineaal zijn eigenlijk de enige dingen die je nodig hebt om te starten met een bullet journal. Alle andere dingen zijn bijzaak, maar wel weer een must als je er een vrolijke boel van wilt maken met kleur en al je creativiteit.

Goed excuus

Ik moet eerlijk toegeven dat ik al een hele verzameling heb met fineliners, markers, brush pennen en washi tape. Oh en ik heb ook alvast een nieuwe goudkleurige Leuchtturm klaar liggen ook al heb ik die nog lang niet nodig. Omdat het een limited edition is had ik een goed excuus om hem maar alvast te kopen.

Bullet journal

Zou jij met een bullet journal willen beginnen?

Deze blogpost bevat affiliate links. Mocht jij via deze link een aankopen doen dan ontvang ik daarvoor een klein percentage. Dit kost jou verder niets.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 Comments
 • marije
  april 5, 2017

  Dat goud kleurige notitieboek ?

  Ik twijfel nog steeds of het wel iets voor mij is, mede omdat ik gehecht ben aan mijn agenda. Maar als ik jouw enthousiasme lees, wellicht toch een keer gaan proberen.

 • Nicole
  april 5, 2017

  Jaaaa ben dus net begonnen maar nu al niet consequent ermee bezig haha. Dadelijk maar eens m’n daily van vandaag maken.. Die van gisteren is al leeg gebleven ?
  Nicole onlangs geplaatst…Lifestyle2love – win €15,- shoptegoed! | HAPPY BIRTHDAY winweekMy Profile

 • Tanja
  april 5, 2017

  Ik heb al een paar keer getwijfeld om eraan te beginnen, maar denk dat ik niet genoeg discipline heb om het vol te houden… Maar ik ben dol op notitieboeken dus zou wel weer een goede reden zijn om een nieuw boekje aan te schaffen.
  Tanja onlangs geplaatst…SchoorlMy Profile

 • Kreanimo
  april 6, 2017

  Ik vind het zo knap dat mensen dat kunnen bijhouden.
  Ik ben super slecht in van die dingen… ik zou het hooguit een maand volhouden, denk ik.

 • rachel
  april 6, 2017

  ik ben er aan begonnen maar heb zoveel notitie boekjes en mijn agenda’s dat het gewoon even geen doen meer is 😐
  rachel onlangs geplaatst…Notd catriceMy Profile

 • Vlijtig Liesje
  april 7, 2017

  Ik heb een Moleskine waarin ik met bullets werk. Maar niet zo mooi als de jouwe, of met mooie letters of zo.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Eten uit je keukenkastjesMy Profile

 • Lucy
  juni 26, 2017

  Oh, ik kom hier niet meer lezen, hoor! Ben hier nog geen 5 minuten en heb al een goudkleurige bujo gekocht. Help! 😛

 • Lucy
  juni 26, 2017

  Ik weet alleen niet of ik nou via de affiliate link heb besteld…

 • Lucy
  juni 26, 2017

  Echt ik kom hier niet meer lezen, hoor! Ben hier nog geen 5 minuten en heb al een goudkleurige bujo gekocht. Help! 😛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.