Quote verven op canvas DIY | Crea-cross

3 0

Quote verven op canvas

Al een hele tijd geleden kocht ik bij Action een aantal lege canvassen. Ik had weer eens iets gezien en dacht dat wil ik ook eens proberen. Quote verven op canvas. En weet je, ik ben best creatief aangelegd, meestal denk ik dan ook, dat doe ik wel eventjes. Dat dacht ik deze keer ook… Maar zo makkelijk is het helemaal niet! Nou ja wel makkelijk maar als je zo perfectionistisch bent als ik dan vind je al snel dat het er helemaal niet zo uitziet als hoe je gedacht dat het zou worden. Oefening baart kunst, maar dat is voor nu te laat want ik vind het eindresultaat spuuglelijk! Toch laat ik je mijn quote op canvas zien, niet alles in het leven is perfect.

Crea-cross

Het was weer de beurt aan mij voor de volgende opdracht van de Crea-cross die bedacht is door Ilse. Mocht je nog even terug willen lezen wat dat is dan verwijs ik je graag naar het artikel op Kreanimo. Wil je mijn vorige en eerste opdracht zien dan moet je even terug in de tijd naar mijn handlettering creatie. Ik wilde deze keer wat anders doen maar wel met letters, quote verven op canvas dus. Mijn tweede opdracht is het woord “loud”. Ik geloof dat ik het hele internet heb afgespeurd naar toffe quotes waar loud in voorkwam. Tot ik uiteindelijk afgelopen maandag right on time via Google een geschikte vond. Gosh dat werd tijd want ik had nog maar een paar dagen voordat deze blog online moest. Ik ben altijd zo’n op het laatste moment doener terwijl ik al maanden alle benodigdheden in huis had.

Quote verven op canvas

Benodigdheden

Primer
Witte acrylverf
Zwarte acrylverf
Kwasten (rond)
Vuilniszak (ik heb geen ezel)

Of natuurlijk de kleur acrylverf naar keuze mocht je ook een poging willen wagen. Ik raad je trouwens aan om aan de kwasten wel wat meer geld te spenderen dan ik deed want man wat was dat een poepkwast. Mijne kwam trouwens van de Action en ik gebruikte een dikte nr 6. De dikte was prima maar het verven was een fiasco. Maar goed ik was eenmaal begonnen dus er was geen weg terug en ik had ook geen tijd meer om snel nog een betere kwast te kopen.

Dubbel werk

Voordat ik begon heb ik het canvas eerst behandeld met een primer. Achteraf gezien had dat volgens mij niet gehoeven omdat ik de canvas toch al eerst een witte achtergrond zou geven. Dubbel werk voor niets… De primer heb ik een nachtje laten drogen, de witte verflaag de dag daarna erover gesmeerd en ook die een nacht laten drogen voordat ik met de letters aan de slag ging.

Het moment! De quote verven op canvas

Oh en wat vond ik het eng om te beginnen! Heb wel even wat moed moeten verzamelen. Ik begon goed met de eerste woorden maar op de helft raakte ik lichtelijk in paniek omdat ik de ruimte op het canvas verkeerd had ingedeeld. Vandaar dat ik niet helemaal tevreden ben met het eindresultaat. Misschien moet ik er nog honderd keer naar kijken voordat ik het toch wel naar mijn zin ga vinden en dat ik hem daadwerkelijk aan de muur ga hangen of dat ik de canvas in de schuur gooi en er nooit meer naar kijk.

De letters heb ik eerst een keer geverfd en nadat het eerste laagje gedroogd was heb ik de lichte plekken nog wat bijgewerkt. Het woord “love” heb ik expres wat lichter gelaten, dat leek me wel leuk. Al met al was het erg leuk om te doen dus een quote verven op canvas ga ik zeker nog eens doen. Ooit!

Quote verven op canvas

Heb jij weleens op een canvas geverfd?

Onderaan deze blog vind je de link-up met alle deelnames aan de Crea-cross met de opdracht “Loud” tot nu toe. Je kan lekker gaan lezen, maar mocht je zelf aan de slag gaan mag ook jij jouw creatie aan de link-up toevoegen.

[inlinkz_linkup id=714853 mode=1]
3 Comments
 • marije
  mei 11, 2017

  Wat een leuk idee! Ik vind hem echt super tof

 • Kreanimo
  mei 11, 2017

  BAM! Super cool! 🙂

  Echt goed gedaan! Dankjewel om mee te hosten vandaag!

 • Nicole
  mei 12, 2017

  Ik vind juist leuk dat het niet zo strak is! En een prachtige quote 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Citroencake (Crazy Cake)My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.