Cake me up before you go go!
Cake cake cake, oh ik hou van cake cake cake. Ik ben dol op alles wat cake-achtig is (is dat een woord?). Het liefst nog een grote dot slagroom erop, fondant, marsepein, botercréme, een laagje chocolade… OK stop, bij de les blijven!
Guilt free snoepen
Ik wilde het dus over koolhydraatarme cake gaan hebben, suikervrij, een cake waar je zonder schuldgevoel van kan snoepen. Kijk zo kan het dus ook, guilt free cake… Dan kan je ’s nachts gewoon lekker slapen, hoef je niet wakker te liggen om je buik en dijen in de gaten te houden om te kijken of ze al groeien.
Niet zo ongeduldig!
Je zit vast al te springen voor het recept, dat ga ik je zo geven. Niet zo ongeduldig! Ik wil het eerst nog even over amandelmeel hebben, want dat is wat ik gebruik in deze koolhydraatarme cake. Amandelmeel is heerlijk maar wel prijzig, ik bestel het altijd bij de Body & Fitshop. Je kunt kiezen tussen wit en bruin. Ik kies dan altijd voor het bruine amandelmeel want daar zitten minder koolhydraten in dan in de witte. Het scheelt nogal wat… Ik dacht ik zeg het toch maar even. Zal ik dan nu het recept maar geven voor de overheerlijke koolhydraatarme cake?
Wat heb je nodig?
175 gram amandelmeel
50 gram gesmolten roomboter
4 eieren
60 ml slagroom
5 eetlepels Sukrin of zoetstof naar keuze
2 theelepels bakpoeder
Mespuntje zout
2 theelepels vanille aroma
25 walnoten
Hoe maak je de koolhydraatarme cake
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Mix de eieren 4 minuten, doe daarna de gesmolten roomboter en de Sukrin erbij en mix dit nog even goed door. Dan voeg je het amandelmeel, mespuntje zout en de vanille aroma toe, mix ook dit weer even goed door. Op het laatst klop je de slagroom er doorheen. Hak de beste walnoten in stukjes, zet dit even apart.
Vet een cakeblik in of doe er net zoals ik een vochtig velletje bakpapier in. Vel bakpapier even onder de kraan houden, maak er een prop van en knijp het vocht eruit. Zo kan je het cakeblik makkelijk bekleden met het bakpapier. Stort nu het cakebeslag in het blik en als laatste strooi je de stukjes walnoot er bovenop.
Schuif het cakeblik in de oven voor ongeveer 40 á 50 minuten. Natuurlijk afhankelijk van jouw oven, denk je dat de cake klaar is? Prik er een satéprikker in, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake klaar, maar dat wist je vast al.
Voila, je cake is klaar! Je mag nu guilt free snoepen, wel eerst even laten afkoelen… Duh!
Kan ik ook cupcakes bakken ipv de cake ?
Ik denk niet dat dat heel goed zal lukken. De cake blijft redelijk nattig. Je kunt het natuurlijk altijd proberen.