Zelf een ecosysteem maken | DIY pakket

0 0

Zelf een ecosyteem maken

Een flessentuin oftewel een ecosysteem is alweer een tijdje terug van weg geweest. Huh een flessentuin wat is dat? Dit is een zelfvoorzienend ecosysteem met planten in een afgesloten fles. Omdat je de fles afsluit verdampt het water en loopt het langs de wand van de fles weer als condens in de grond. Wanneer er blaadjes afvallen, verdorren ze en zo wordt het weer omgezet in voeding voor de planten. Jaren geleden was dit een regelrechte hype en het lijkt er op dat het nu toch ook weer echt aanslaat en opgepikt word. Naar mijn mening een geweldige blikvanger waar je geen omkijken naar hebt. Erg handig voor als je geen enkele plant in leven kunt houden, want voor een ecosysteem heb je geen groene vingers nodig. Zelf een ecosysteem maken kan iedereen!

Zelf een ecosysteem maken, hoe dan?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een tutorial via Google op te zoeken en alle benodigdheden los aanschaffen. Maar je kunt ook voor de makkelijke manier gaan en een DIY pakket kopen waar alles wat je nodigt hebt al in zit met een beschrijving hoe je het ecosysteem maakt. Stap voor stap word uitgelegd hoe jij je eigen mini ecosysteem kunt maken.

De “zelf een ecosysteem maken” DIY pakketten zijn er in verschillende soorten en maten met verschillende plantjes. Grote of kleinere flessen, smalle of iets bredere hals. Je kunt ook voor een pot kiezen met een bredere hals zodat je er makkelijk met je hand in kunt. Bij de smallere flessen werk je met stokjes om zo je flessentuin naar jouw zin te maken. Er zijn zelfs DIY pakketten met een lamp zodat al je plantjes warmte en genoeg licht krijgen en zo is het ook nog eens een ware eyecatcher.

Hieronder wat voorbeelden

Ik zet dit sowieso op mijn verlanglijstje, lijkt me geweldig om te zien hoe alles groeit zonder dat je er werk aan hebt.

Zou jij zelf een ecosysteem willen maken?

Zelf een ecosysteem maken

Foto via Shutterstock

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.