Tombow dual brushpennen review

5 1

Tombow dual brushpennen

Niet alleen heb ik een zwak voor notitieboekjes maar ook voor pennen en stiften. Je kan mij daar zo blij mee maken. Sinds kort ben ik de gelukkige eigenaresse van een aantal Tombow dual brushpennen. Brush pennen kun je vergelijken met waterverf kwasten die wanneer je er mee schrijft of kleurt het effect geven van het verven met waterverf. Superhandig en erg fijn om mee te werken. Ik heb ze vooral gekocht om mee te werken in mijn bullet journal en er bijvoorbeeld mooie quotes mee te kunnen schrijven.

Tombow dual brushpennen abt serie

De Tombow brushpennen zijn er in 96 verschillende kleuren. Je kunt er voor kiezen om een hele set te kopen maar dat is best een grote uitgave in een keer. Gelukkig bestaan er ook kleinere sets of je kunt ze natuurlijk ook los per stuk kopen. Zelf heb ik twee kleinere sets aangeschaft, de pastelset met 6 prachtige zachte kleuren en een set met 10 stuks van zwart naar licht grijs.

Tombow dual brushpennen

Tombow dual brushpennen

Tombow dual brushpennen

De brushpennen hebben twee punten, een fijne punt die perfect is voor strakke en nauwkeurige tekeningen en de flexibele brushpunt die je gebruikt als penseel/kwast voor bijvoorbeeld het inkleuren van grotere vlakken. De pennen worden veel gebruikt door striptekenaars, aquarelartists, grafici en de bullet journalers. Ik gebruik het voor het handletteren en journaling maar ze worden verder ook gebruikt voor het bevochtigen van stempels, kleuren en illustraties.

Tombow dual brushpenn

Blenderpen en blendingpalette

Dat de Tombow dual brushpennen best aan de dure kant zijn is wel balen, maar daar staat tegenover dat ze zuinig in gebruik zijn dus je doet er echt wel even mee. De inkt is geurloos, niet giftig, op waterbasis en kan net zo gemengd worden als hoe je dat met waterverf doet. Wil je nog een stapje verdergaan en nog mooiere creaties maken dan kun je ook een blenderpen en blending palette aanschaffen. Binnenkort zal ik als ik durf, want zo goed ben ik nog niet, een tutorial online zetten hoe je moet blenden. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn aankopen en nog steeds erg blij met de pennen.

Onderstaand wat voorbeelden van de kleuren van de pastelset. De coral (onderste pen) bestelde ik los, die zit niet inbegrepen bij de set.

Tombow dual brushpenn

De pastelset kocht ik bij bol.com en de zwart naar grijs set bestelde ik via een Amerikaanse site maar is ook verkrijgbaar bij bol.com.

Tombow dual brushpennen

Ik ga nog even verder met oefenen!

Ben jij bekend met de Tombow dual brushpennen, zou je het geld er voor over hebben?

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Doe je via deze links een aankopen dan krijg ik daar een klein percentage voor, dit kost jou verder niets.

Bewaren

5 Comments
 • Anita
  mei 12, 2017

  Ik heb de pastelset ook meteen aangeschaft voor mijn bullet journal. Super fijne stiften waar je het mee kan opleuken. Met het mengen moet ik nog aan de slag. Gebruik het nu nog meer voor inkleuren van vakjes.

 • Lisette
  mei 12, 2017

  Erg mooi zo dat effect. Zelf ben ik daar niet goed in…dus zou het bedrag er niet voor over hebben. Maar kan voorstellen als je dit mooi kan het zeker wel waard is.
  Lisette onlangs geplaatst…Nationale Molendagen 2017!My Profile

 • Vlijtig Liesje
  mei 12, 2017

  Wat een mooie pennen zijn dat. Zulke zijn hun geld denk ik ook wel echt waard. Op zulke pennen moet je denk ik niet teveel willen bezuinigen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…De kunst van het weggooienMy Profile

 • marije
  mei 12, 2017

  Ik vind die Tombow pennen zo tof! Zie ze ook altijd bij Amy Tangerine voorbij komen. Ik had ze vroeger maar denk dat die inmiddels zijn uitgedroogd en ik doe nog niet echt aan handlettering dus vind het nu een beetje zonde om ze te kopen.

  Maar wie weet 😉

 • Els
  mei 13, 2017

  Wat een mooie setjes :-). Ik zag laatst brush pennen bij de Action, deze heb ik eerst gekocht, voordat ik echt goede koop. Ik ken mezelf even gebruiken en daarna niet meer ;-).
  Els onlangs geplaatst…Shoplog: AliExpress.com diverse productenMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.