Er zijn af en toe van die momenten dat ik qua eten inspiratieloos ben. Niet weten wat ik moet koken, niet weten waar ik trek in heb. En als ik het echt niet weet en het te lang duurt heb ik ook meteen geen zin meer om uitgebreid te staan kokkerellen. Normaal gesproken zou ik dan een sprintje naar de patatzaak nemen… Lekker!! But no!
Ik had eieren in huis, sla, zalm en roomkaas en zag laatst in een Facebookgroep een recept voor een eierwrap voorbij komen. Alleen in dat recept gebruikte ze rucola en dat had ik niet in huis, ben trouwens toch niet zo’n fan van rucola. Dus ik gebruikte ijsbergsla, ook goed te doen. Ik had trouwens wel een beetje mijn twijfels bij “gebakken ei” insmeren met roomkaas maar wat was dit lekker! Echt waar, en je zit er nog een tijdje vol van ook. Echt een aanrader! Mocht je het ook willen proberen, hieronder het recept. Super easy en snel klaar.
Wat heb je nodig voor 1 wrap
2 eieren
Roomkaas met bieslook
Gerookte zalm (lust je geen zalm kan je ook gerookte kip nemen)
Ijsbergsla of Rucola
Peper en zout
Hoe maak je de eierwrap
Kluts de eieren met wat peper en zout, eventueel kun je ook een scheutje melk of plantaardige melk toevoegen, ik heb dat niet gedaan. Bak het ei en laat deze afkoelen. Wanneer het ei is afgekoeld smeer je deze in met de roomkaas, daarna verdeel je de zalm hierover en bestrooi rijkelijk met de sla. Rol het ei op en je eierwrap is klaar, eet smakelijk!
Ga jij de eierwrap eens proberen? Ik hoor graag of je het lekker vind.
Ziet er heel lekker uit, goed idee!
Wat een bijzonder recept. Ben zelf geen gebakken- ei- liefhebber maar kan het idee wel waarderen.
Hi! Lekker zijn ze hè! Volgens mij was het mijn fishy low carb eggroll receptje dat jou heeft geïnspireerd. Glad you like it! Super gezond toch én past goed in een low sugar lifestyle. Heb ze laatst ook met parmaham en basilicum gemaakt!! Iets voor jou??