Deze dingen mis ik van vroeger

1 0

Hoe ouder, hoe meer ik dingen van vroeger mis

Nog heel even en dan is het weer mijn tijd van het jaar. Mijn verjaardag… Weer een jaartje ouder, gelukkig maar. Elke dag ben ik weer dankbaar dat ik gezond en wel op mag staan. Maar zo af en toe geeft het me ook wel de kriebels dat ouder worden. Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn kinderen zich ontwikkelen en ook ouder worden maar aan mezelf zie ik toch vaak weleens dingen die niet zo geweldig zijn. Helaas komen we niet onder die rimpels en slapper wordende huid uit en daar heb ik weleens moeite mee maar goed gewoon doorgaan en zoveel mogelijk genieten van het leven. Het is me ook opgevallen dat hoe ouder ik word hoe meer ik dingen van vroeger mis. Soms zou ik echt wel eens een keertje terug in de tijd willen gaan. 

Deze dingen mis ik van vroeger

Wakker worden van het geluid van de fluitketel

Het klinkt misschien stom maar toen ik nog thuis woonde bij mijn mams en paps werd ik in het weekend altijd wakker van het fluiten van de fluitketel. En als ik dan uit mijn bed kwam stond mijn beker thee al klaar. Lekker kletsen met mijn moeder onder het genot van een theetje. Fluitketel ik mis je.

Nachtje doorhalen en meteen door naar school zonder kater

Toen ik een jaar of twintig en nog fris en fruitig was begon mijn uitgaansleven al op donderdagavond. Lekker stappen in Rotterdam en los gaan in Nighttown. Het was toen geen enkel probleem dat ik de volgende ochtend al om half 9 weer in de les moest zitten. Dus rond een uur of 5 richting huis, douchen, aankleden en door naar school. Ik moet er nu niet meer aan denken laat staan dat ik het vol zou houden. Maar vroeger was dit voor mij de normaalste zaak van de wereld. Kon het nog maar een keertje! 

Bussietrap

Oh wat hield ik vroeger van buitenspelen! Kind zijn is zo geweldig. Ik denk regelmatig nog weleens terug aan de tijd waarin ik ben opgegroeid. Geen computers of mobiele telefoons en gewoon na schooltijd elke dag lekker naar buiten. In onze straat woonden echt veel kinderen en er was altijd wat te beleven. Vaak speelden we bussietrap, verstoppertje met een bal. De bal werd weggetrapt en degene die hem was moest de bal gaan halen zonder achterom te kijken en de rest zoeken. Man wat heb ik vaak de slappe lach gekregen van dit spel. Maar owee als ik degene was die moest zoeken dan kon ik echt wel janken, wat haatte ik dat. Daarom speelde ik ook altijd vals en ging me gewoon een straat verder verstoppen. 

Thuis wonen en je geld vrij besteden

Mijn oudste dochter krijgt studiefinanciering en werkt er ook nog bij. Elke maand krijgt ze een leuk bedrag gestort en dat betekent natuurlijk shoppen. Vaak denk ik dan terug aan mijn tijd toen ik nog thuis woonde. Elke maand nieuwe kleding en sneakers kopen. Pfff kon het nog maar!

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik mis van vroeger, misschien doe ik binnenkort nog wel een blogje hierover. Altijd leuk om even terug in de tijd te gaan. 

Wat mis jij van vroeger? 

Foto fluitketel door Andrei Kuzmik.

 

1 Comment
  • Floortje
    september 11, 2018

    ahhh dat fijne fluitketelgeluid, heel herkenbaar! Alhoewel ik gek ben van instagram en fotografie, soms mis ik wel eens dat internetvrije leventje: spelletjes, buitenspelen, toneelstukjes verzinnen en samen taart maken en opeten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.