Castor olie, ik ga het een maand uitproberen

By 21 1

Vet haar en huishoudfolie

Zoals je laatst hebt kunnen lezen laat ik mijn haar weer groeien. Ik ben na jarenlang een kort koppie te hebben gehad wel toe aan wat nieuws.
Ik ben trouwens blij dat je mij niet ziet terwijl ik dit typ, want ik zie er namelijk best een beetje raar uit… Vet haar en bij gebrek aan een plastic douchemuts zit er huishoudfolie op mijn hoofd. Een tokkie is er niets bij… Nee sorry, geen foto…

Halleluja

Anyway op Pinterest had ik al wat gezocht naar makkelijke DIY’s om haarmaskers te maken en natuurlijk kwam ik er ontelbaar veel tegen. Halleluja voor Pinterest! Maar ik zou ik niet zijn om eerst de makkelijkste uit te proberen. Met makkelijk bedoel ik een kant en klaar flesje Castor olie kopen, in mijn haar smeren, huishoudfolie eroverheen en wachten tot ik het uit kan wassen.

Castor olie

Castor olie wordt al eeuwenlang gebruikt en ook wel wonder olie genoemd. De olie wordt gewonnen uit de vrucht van de wonderboom (Ricinus Communis), die de bijnaam wonderboon draagt. Deze olie heeft ontstekingsremmende, ontgiftende, kalmerende en verzachtende eigenschappen. De olie wordt ook regelmatig in crèmes verwerkt omdat het de huid zacht en soepel maakt. Het schijnt ook poriën te verfijnen maar daar ga ik mij niet aan wagen omdat ik ergens ook heb gelezen dat wanneer je het in je gezicht gebruikt de haargroei dan ook meer wordt. Dus laat maar… Ik wil graag langer haar but not in the face.

Haargroei stimuleren

Waar Castor olie tegenwoordig het meeste voor wordt gebruikt is om je haar te conditionen en de haargroei te stimuleren. Dat geldt ook voor de wenkbrauwen en wimpers maar ik ga het vooral gebruiken om gezonder haar te krijgen en mijn haargroei te stimuleren. Ik heb er heel veel positiefs over gelezen en dat moet natuurlijk getest worden dus kocht ik een flesje Secret d’Afrique 100% Pure Castor Oil bij Kruidvat voor €3,99. In het glazen flesje zit 100ml. De olie is redelijk dik en heeft een aparte maar niet vervelende geur, tenminste dat vind ik.

Castor olie

Op de hoofdhuid masseren

Om de haargroei te stimuleren maak je je haar eerst nat en handdoek droog, dan masseer je de castor olie op de hoofdhuid en smeer je je punten in. Met mijn korte haar werd dat wat moeilijker dus uiteindelijk heb ik het na het masseren door mijn hele haar gesmeerd. Ik was vergeten een plastic douchemuts te kopen maar mijn man kwam op het geniale idee om huishoudfolie te gebruiken. Prima vervanging!

Uitwassen is wel een dingetje

Ik heb het een uur laten intrekken en ik ben net klaar met het uitwassen van de olie. Nou dat uitwassen is wel een dingetje, zelfs met kort haar. Mocht je lang haar hebben zorg dan maar dat je genoeg shampoo in huis hebt en wens ik je alvast sterkte want dat uitwassen duurt wel even. Deze routine wil ik dus een maand lang volhouden 2 tot 3 keer in de week en kijken wat het voor mijn haar doet. Eerst zien dan geloven! Is de uitkomst positief dan ga ik er waarschijnlijk mee door. Maar er staan ook nog wat andere haarmasker DIY’s op mijn to do lijstje.

Gebruik of maak jij ook weleens een haarmasker?

P.S: De volgende ochtend voelde mijn haar heel dik aan. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten van een maand uitproberen.

Foto Castor bonen via Shutterstock.

21 Comments
 • Vlijtig Liesje
  november 23, 2016

  Dat klinkt goed, en ik vind het niet duur. Alleen het uitwassen klinkt als een enorme klus. En ik heb lang haar, dus ik weet niet of ik dat aan durf.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Bemoeien ouders zich te veel met school?My Profile

  • Savethemama
   november 26, 2016

   Nou inderdaad het uitwassen duurt wel even. Maar ik heb het er graag voor over.

   • C
    februari 21, 2017

    Hoi, is je haar al mooi gegroeit?

    • Savethemama
     februari 22, 2017

     Het is aardig gegroeid en ook erg dik geworden. Ik doe de maskers nu nog 2 keer per maand en dat lijkt genoeg te zijn.

   • Charlet S
    maart 1, 2020

    Hoe zit het met uw haar nu? Heb je het gewenste resultaat die je wilde,
    Mvg

 • Kwante
  november 23, 2016

  Oh als dit werkt wil ik het ook proberen! Heb hier na al het verven en alle extensions en weaves een onhandelbare pruik! Benieuwd naar je resultaten!
  Kwante onlangs geplaatst…54 minuten – Marieke NijkampMy Profile

  • Savethemama
   november 26, 2016

   Mijn haar voelde de dagen na het eerste castor olie masker al veel gezonder en voller aan, toevallig op dit moment heb ik het weer in mijn haar zitten.

 • YuSt
  november 26, 2016

  Oh… dit wil ik ook. Mijn haar is af en toe net zo droog als mijn humor! En ik wil ook weer langer haar.
  YuSt onlangs geplaatst…ORIFLAME INTRODUCEERT NIEUWE GEUREN VOOR DAMES & HEREN | OriflameMy Profile

  • Savethemama
   november 26, 2016

   Nou Son ik moet eerlijk zeggen, ik heb het pas één keertje in mijn haar gehad en de dagen daarna voelde mijn haar al veel gezonder aan en ook voller. Zometeen ga ik het weer in mijn haar wrijven en een uurtje in laten trekken.

 • Sabine
  november 26, 2016

  Ik ben heel benieuwd wat je ervaring hiermee is straks! Wil mijn haar ook even door laten groeien, zit nu op zo’n rotlengte..

 • Nina
  juli 19, 2017

  Hey! Toevallig zocht ik wat informatie over de castor olie van kruidvat en kwam op je artikel terecht. Mag ik vragen hoe het nu met je haar gaat en of het echt gewerkt heeft? Ik heb namelijk een tijdje geleden in een impuls mijn haar laten knippen (10 cm) en ik wil toch weer liever lang haar. Alleen door al het föhnen en stylen zijn mijn punten droog en dood en is Mn haar veel dunner geworden 🙁

  • Savethemama
   juli 23, 2017

   Yes! Bij mij heeft het echt gewerkt. Mijn haar werd er veel dikker van en groeide ook sneller. Ik gebruikte het 2 keer in de week als haarmasker, na twee uur uitwassen.

 • Joyce 010
  februari 18, 2018

  Hoe gaat het nu met de castor olie? Heeft het geholpen?

 • Lisanne
  mei 30, 2018

  Ik ben ook wel benieuwd wat het effect was! 🙂

 • Reshma *
  juni 26, 2018

  Een tip voor het uitwassen: voor makkelijker uitspoelen kun je i.p.v. shampoo afwasmiddel of, als je het kunt bemachtigen, zeepnotenzeep gebruiken. Zorg wel dat het biologisch is en geen siliconen bevat om de tere hoofdhuid niet te beschadigen. Tip uit de Ayurveda.

  • Eli
   augustus 31, 2018

   Afwasmiddel stript je haar, waardoor het effect van de olie weer teniet wordt gedaan.

   Olie een nachtje in laten werken en dan uitspoelen met flink warm water is voor mij de beste manier.

 • julia
  juli 2, 2019

  Voor het uitwassen lukt mij het vrijwel makkelijk met rhassoul klei. Ik gebruik al bijna 8 maanden geen shampoo of zo en ik was mijn haar alleen met rhassoul klei. Toen ik wilde mijn haar wat dikker maken, was ik bezorgd dat ik toch shampoo moet gebruiken, maar wonderlijk genoeg, werkt ghassoul klei net zoals zout op een vette plek op je spijkerbroek. Het absorbeert het vet en beschadigd en uitdroogd je hoofd niet

  • Anoniem
   oktober 7, 2019

   Ik ben ook van plan om het te gaan kopen en dan goed met head and shoulders uit te wassen. Ik vind die klei personelijk te duur dus dat doe ik dan niet maar hoe werkte het bij jou, heb je het ook eruit gekregen zonder dat je haar supervet leek???

 • Anneke
  oktober 20, 2019

  Goede tip. Ik gebruik sunny Isle extra black castor olie. Met tea tree olie en pepermuntolie.
  Ook ik laat het zo lang mogelijk inwerken. En was het uit.

 • Mia
  juni 14, 2020

  Ik gebruik castorolie voor mijn wimpers. Daar worden ze mooi lang en sterk van.

 • Marie
  oktober 1, 2020

  Ik zou ook graag wat producten willen uitproberen om sterk haar te krijgen. Ik heb in het verleden veel last gehad van haaruitval en mijn haar wordt nu weer sterker. Ook ik heb goede verhalen gehoord over caster oil.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.