Uitvaartverzekering, zo belangrijk om op tijd af te sluiten

0 0

Geen uitvaartverzekering

De laatste tijd hoor ik steeds vaker dat mensen nog geen uitvaartverzekering hebben afgesloten. Ik vind dat best raar. Wanneer je komt te overlijden wil je toch niet dat je nabestaanden voor de kosten opdraaien? Je wilt toch juist dat ze in alle rust en zonder stress afscheid kunnen nemen? 

Belangrijk voor het rouwproces

In alle rust afscheid nemen van een dierbare is heel belangrijk voor het rouwproces. Daarnaast valt er genoeg te regelen voor de uitvaart en dan zitten nabestaanden niet te wachten op de mededeling dat de overledene geen uitvaartverzekering had. 

De kosten van een simpele uitvaart zijn al snel €5000,-. Dan heb je meestal nog geen condoleance en grafsteen of gedenkteken. Als die wel gewenst zijn loopt het bedrag al snel op naar €8000,-. En om het afscheid persoonlijk en bijzonder te maken gaat nog meer in de kosten lopen. 

Kosten gedeeltelijk of volledig laten dekken

En dus daarom is een uitvaartverzekering zo belangrijk. Bij het afsluiten kun je er voor kiezen om je uitvaart gedeeltelijk of volledig te laten dekken. Wanneer je de uitvaartverzekering afsluit, kun je zelf de looptijd en het bedrag bepalen waarvoor je jezelf zich. De premie is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. 

Uitvaart verzekering vergelijken

De premie is vaak laag, het lijkt me dat iedereen dat wel kan betalen. Of zeg ik nu iets heel doms? En meestal hoef je bij het afsluiten alleen een paar medische vragen beantwoorden. Heb jij nog geen verzekering afgesloten dan kun je altijd de uitvaartverzekering vergelijken om zo de voordeligste premie te betalen en toch een mooie uitvaart hebben. Ook kunnen jouw nabestaanden in alle rust afscheid nemen, zonder teveel ander gedoe aan hun hoofd.

In ons gezin hebben we gelukkig wel een verzekering afgesloten en al veel dingen op papier vast laten leggen.

Heb jij een uitvaartverzekering? 

 

Foto engelenvleugels door Koya979

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.