Review: Haver kruimelkoeken van de nieuwe koekenbakkers

1 0

De nieuwe koekenbakkers

Weet je waar ik blij van wordt? Van koekjes, koekjes en nog meer koekjes. Vertel ik laatst nog in mijn blog post dat ik voorlopig geen cheatmomenten meer ga houden, heb ik daarna toch een paar hapjes genomen van een paar koeken. Ik ontving namelijk de glutenvrije haver-kruimelkoeken van de “Nieuwe koekenbakkers” om uit te proberen en ik had beloofd dat ik er in het weekend uitgebreid voor ging zitten samen met mijn jongste dochter. En belofte maakt schuld!

Over de Nieuwe koekenbakkers

De bakker van de Nieuwe koekenbakkers is eind 2013 samen met zijn vriendin begonnen met de verkoop van eigen gemaakte gezonde koeken op verschillende markten. Zijn vriendin vond dat er te weinig gezonde lekkere koekproducten te koop waren en ze ontwikkelden een assortiment heerlijke gezonde koekproducten die ook nog eens glutenvrij zijn.

Samen met de pioneer van de Nieuwe koekenbakkers is het hun doel om gezondere producten op de markt te brengen waarmee je tevens waarde toevoegt aan de maatschappij. De droom is om snel nog veel meer lekkere en gezonde producten in de schappen te krijgen voor kinderen! Check de website voor meer informatie over bijvoorbeeld het Eko-keurmerk.

De haver-kruimelkoeken

Toen het pakketje binnenkwam was het eerste wat mijn dochter zei, dat lust ik echt niet hoor. Maar toch vond ze het interessant dat wanneer ze de koeken samen met mij zou proberen ook haar mening er toe zou doen en dat ik er dan een stukje over zou schrijven. Dus stemde ze in. We kregen drie doosjes met haver-kruimelkoeken. Chocolade & chia, Cranberry & bietrood en Appel & hennepzaad. Afgelopen zondag was een perfecte dag om te proeven, gezellig met mijn jongste dochter aan de keukentafel.

de nieuwe koekenbakkers

Appel & hennepzaad koek

We begonnen met de Appel & hennepzaad koeken. Als echte fijnproevers hebben we niet alleen de koeken geproefd maar er ook grondig aan geroken. De Appel & hennepzaad koeken ruiken naar overheerlijke appeltaart, deze geur komt je al tegemoet wanneer je de verpakking openscheurt. En met deze heerlijke geur kon het ook niet anders dan dat de koek ook lekker moest zijn. En dat is hij ook zeker. De ingrediënten van de koek zijn stukjes appel, havervlokken, hennepzaad, teffmeel, quinoavlokken en kaneel. De smaak van de appel heeft de overhand en wij vinden hem dan ook echt naar appeltaart smaken. That’s a good thing!

de nieuwe koekenbakkers

Cranberry & bietrood koek

Deze koek ruikt ook zoetig en heeft een rood/roze kleur. Mijn dochter vond het een beetje eng om deze te proeven want ja cranberry en bietrood klinkt natuurlijk een beetje raar voor haar als ingrediënten voor een koekje. Na het proeven vond ze het reuze meevallen, het bietrood proef je niet echt en net als de geur is ook de smaak lekker zoetig. Ingrediënten, cranberry, havervlokken, bietrood, teffmeel, quinoavlokken en cranberrysap.

de nieuwe koekenbakkers

Chocolade & chia

Oeh deze koek ruikt naar de vertrouwde chocolate chip koekjes. Een heerlijke chocoladegeur, en ook weer een erg lekkere koek. Kan ook niet anders als er chocolade in zit. In de koek zitten echte stukjes Belgische chocolade, havervlokken, chiazaad, teffmeel, quinoavlokken en cacaopoeder.

de nieuwe koekenbakkers

de nieuwe koekenbakkers

Onze top 3

We dachten dat het wel leuk zou zijn als we een top 3 zouden samenstellen en dan natuurlijk op nummer 1 de lekkerste.

1. Appel & hennepzaad.

2. de Chocolade & chia.

3. Cranberry & bietrood koek.

De appel & hennepzaad koeken zijn dus onze grote favoriet! Deze komen dus sowieso vaker bij ons in huis om mee naar school te nemen voor mijn dochter.

Omdat de Nieuwe koekenbakkers een start up merk is, zijn ze momenteel alle verkooppunten in kaart aan het brengen. Maar in de webshop van Glutenvrijemarkt kan je de koeken nu al bestellen, ook worden ze verkocht bij verschillende natuurvoedingswinkels. De koeken zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en geschikt voor mensen met een glutenallergie.

Zou jij de koeken willen proberen?

Bewaren

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.