Zonder schuldgevoel
Om het suikervrije en koolhydraatarm eten vol te houden maak ik regelmatig lekkere tussendoortjes die perfect in deze levensstijl passen. Zo zwicht ik ook niet weer voor een reep chocolade of andere ongezonde dingen. Niet dat ik er vaak de tijd voor heb om de keukenprinses uit te hangen, en vaak ook geen zin doe ik het toch. Wanneer het baksel klaar is ben ik toch altijd wel blij dat ik van mijn luie kont ben gekomen en dat ik iets heb waar ik zonder schuldgevoel af en toe van mag snoepen.
Koolhydraatarmrecept.nl
Gelukkig zijn er op internet ontelbaar veel recepten te vinden die ik maar al te graag uitprobeer. De meeste recepten bewaar ik op Pinterest net zoals het recept van de koolhydraatarme kaasbroodjes die ik afgelopen weekend maakte. Het recept komt van koolhydraatarmrecept.nl een fijne website met heel veel koolhydraatarme recepten. Ontbijt, tussendoortjes, lunch en avondeten. Ook is er genoeg informatie te vinden voor als je wilt starten met koolhydraatarm eten. En helemaal handig is dat er bij elke recept vermeld staat hoeveel koolhydraten het gerecht bevat. Scheelt mij weer rekenwerk!
Koolhydraatarme kaasbroodjes
Ik maakte dus de koolhydraatarme kaasbroodjes, tevens ook suikervrij en die zijn goed in de smaak gevallen. Het oorspronkelijke recept is voor 4 kaasbroodjes, maar deze gier vond 4 niet genoeg dus ik heb alle benodigde ingrediënten verdubbeld. Eigenlijk met de bedoeling om er een paar mee te nemen naar mijn werk. Dat hebben ze dus niet gered, want manlief vond ze ook erg lekker. Ze zijn in ieder geval geschikt voor het ontbijt, de lunch of lekker tussendoor met koolhydraatarm beleg.
Ingrediënten voor 8 koolhydraatarme kaasbroodjes
4 eetlepels amandelmeel
2 eetlepels kokosmeel
2 eetlepels gebroken lijnzaad
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
2 eetlepels gesmolten kokosolie
2 medium eieren
2 eetlepels kruidenroomkaas
80 gram geraspte kaas
2 eetlepels water
Bovenstaande ingrediënten heb ik gebruikt voor de koolhydraatarme kaasbroodjes. Maar in plaats van gesmolten kokosolie kan je ook roomboter gebruiken. En het water kan je ook vervangen door Griekse yoghurt, kwark sojamelk of amandelmelk. Check voor de zekerheid even het originele recept. Per broodje is het 0,8 koolhydraten.
Ik heb de kaasbroodjes gebakken in een Yorkshire pudding bakvorm. Al een hele tijd was ik naar deze bakvorm op zoek en toevallig kwam ik hem tegen bij bol.com. Ik heb er maar meteen twee besteld. Ook handig om oopsies in te bakken. Mocht je de bakvorm niet hebben kan je de kaasbroodjes ook in een andere vorm bakken als groot kaasbrood en in stukken snijden.
Hoe maak je de koolhydraatarme kaasbroodjes?
Verwarm je oven alvast voor op 175 graden en vet je bakvorm in. Voor de rest van de bereidingswijze verwijs ik je door naar het originele recept op Koolhydraatarmrecept.nl.
Baktijd
In het originele recept staat er 15 minuten baktijd vermeld maar bij mij duurde het 25 minuten. Het ligt er maar net aan welke oven je hebt. Hou de broodjes gewoon goed in de gaten.
Hartig en erg lekker
De kaasbroodjes zijn hartig en erg lekker, ik moet nog oppassen dat ze geen verslaving worden. Sowieso ga ik ze vaker maken, dat is een ding wat zeker is! Je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken wanneer je niet aan koolhydraatarm eten doet.
Dit artikel bevat affiliatelinks, dit betekent dat wanneer jij op de link klikt en een aankopen doet ik een klein percentage hiervoor ontvang. Dit kost jou verder niets extra’s. Deze verdiensten gebruik ik voor het verbeteren van Save the Mama.
Klinkt lekker zeg!
Ooh dat ziet er heerlijk uit!!
Alles met Kaas vind ik lekker, dus ja… deze zullen me ook wel smaken. En ja, qua verslaving, ik ben al verslaafd aan kaas ;-).
Ze zien er bijzonder geslaagd uit zeg!
Mooi gelukt! En die bakvorm wil ik nu ook! Dus ik klik ff!
Het is dat ik nu een heel strikt schema heb van mijn coach anders ging ik ze dit weekend al bakken (water loopt uit mijn mond).
Je zegt een lepel van dit en een van dat. Praat je over afgestreken lepels?
Nee geen afgestreken lepels, gewoon met een lekker bergje.
Hallo ik heb de kaasbroodjes gemaakt ze smaken heerlijk.alleen ik heb ze niet zo knapperig wat doe ik fout?
Hi Sjoukje, het is niet de bedoeling dat ze knapperig worden hoor. Ze blijven zacht.