Koolhydraatarm bakken doe je met deze bakvormen

1 0

Koolhydraatarm bakken

Koolhydraatarm bakken, ik doe het regelmatig. Wanneer je de snelle koolhydraten achterwege moet laten, ga je op zoek naar vervangers voor bepaalde etenswaren zoals brood en crackers. In het weekend draait de oven overuren, elke zondag bak ik er op los om mezelf de hele week te kunnen voorzien van lekker eten. Nou ben ik niet zo’n geweldige keukenprinses maar koolhydraatarm bakken is echt een makkie dankzij de duizenden recepten die ik altijd van Pinterest haal.

Koolhydraatarm bakken nog leuker met perfecte oopsies

Je bent vast wel bekend met Oopsies, die heerlijke luchtige broodjes op basis van ei en roomkaas. In het begin was ik altijd aan het klungelen met de hoopjes beslag netjes op de bakplaat te krijgen. Tot ik ineens de perfecte bakvorm tegenkwam. Je kan er de perfecte Oopsies mee maken, maar ook mini quiches, ronde crackers of heerlijke kaasbroodjes. Koolhydraatarm bakken wordt steeds leuker.

koolhydraatarme kaasbroodjes

Per bakvorm kan je er vier tegelijk maken, maar ongeduldige ikke bestelde er meteen maar twee. Zo sta ik niet uren in de keuken op mijn vrije zondag.

koolhydraatarme kaasbroodjes

Bakvorm voor psyllium/vezelbroodjes

Nog een fijne broodvervanger zijn de psyllium broodjes. Heerlijke broodjes die je lekker kunt beleggen of je gebruikt ze bij de soep of een kaasfondue. Hiervoor gebruik ik de broodjes bakvorm waar je 12 broodjes tegelijk mee kunt bakken. Je vet het blik in en legt de balletjes deeg op het blik en je schuift het zo de oven in.

Koolhydraatarme junglebroodjes

Ja ik blijf maar koolhydraatarm bakken, want ook de junglebroodjes zijn te lekker. Deze maak je met onder andere amandelmeel, kruidenboter, geraspte kaas en nog wat ingredienten. Hiervoor gebruik ik de siliconen triangel bakvorm waar je acht broodjes tegelijk in kan bakken. Ook bak ik er weleens mini cakejes of ei met groenten in.

Noors platbrood

Het laatste wat eigenlijk wel elke zondag op mijn lijstje staat is Noors platbrood. Dit is echt mijn favoriete broodvervanger. Zo lekker en het vult goed. Eerst smeerde ik het beslag altijd uit op de bakplaat maar ik vind het toch fijner om deze rechthoekige bakvorm te gebruiken.

Alle bakvormen zijn vaatwasser bestendig, maar zelf was ik ze liever met de hand af. Ben toch wel zuinig op mijn favoriete bakvormen.

Bakvormen

 

Bak jij regelmatig koolhydraatarme recepten in de oven zoals broodvervangers? 

Deze blogpost bevat affiliate links. Mocht je een aankopen doen via één van deze links, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Dit kost jou verder niets. 

Uitgelichte foto via Shutterstock.

Koolhydraatarm bakken
1 Comment
  • Babs
    september 22, 2019

    Wat een slim idee om psyllium broodjes zelf te maken! Nu weet ik niet hoe ze zullen smaken, maar ik moest altijd die vezels in water oplossen en opdrinken. Niet echt heel smakelijk vond ik het. Eigenlijk zou ik vaker zelf brood moeten gaan bakken, het brood van de supermarkt vind ik steeds minder lekker tegenwoordig en koolhydraatarm? Goed idee!
    Babs onlangs geplaatst…Hoe gaat het nu met Marie? (KeeK op de WeeK 38)My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.