Ik ben bang voor

18 0

Let’s get it over with

Deze opdracht, ik ben bang voor, van de 30 day blog challenge zint me helemaal niet. Maar goed let’s get it over with. Hoe sneller hoe beter. Spinnen, van die gore beesten met 8 lange vieze poten. Ja daar ben ik bang voor, ik moet er helemaal niets van hebben. Nou ben ik niet zo’n muts dat ik met mijn voeten omhoog op de bank spring voor een klein spinnetje van een millimeter, nee dat niet. Ze moeten alleen niet groter zijn dan een halve centimeter want dan ren ik in paniek weg.

Ze maken het alleen maar erger

Inmiddels is het bij familie en vrienden algemeen bekend dat ik een spinnenfobie heb en daar word ik aardig mee gepest. Getagd worden op Facebook in filmpjes met spinnen, foto’s van spinnen op mijn timeline en zelfs whatsapp berichtjes met griezelige gore spinnen foto’s. Om te janken! Ulgh! In plaats van dat ze mij helpen om van mijn angst af te komen maken ze het alleen maar erger. Van je familie en vrienden moet je het hebben!

Huge, giant, big ass spin

Ken je de film Arachnophobia? Arachnophobia betekent, angst voor spinnen. Je snapt het al de film gaat over spinnen, lot’s of them! Ik was een jaar of 16 toen ik deze film keek in mijn eentje om een uur of 1 ‘s avonds, ik vergeet dit never nooit meer. Ik zat op de grond toen ik deze film aan het kijken was en halverwege de film kwam er ineens een huge, giant, bigg ass spin onder de tv kast vandaan lopen. Man man man wat ben ik geschrokken, ik heb gegild als een speenvarken. Zo hard dat mijn moeder die al een tijdje in dromenland lag er wakker van werd en als een gek haar bed uit sprong omdat ze dacht dat er brand was. Nou ze heeft gevloekt als een malle want het was volgens haar maar een stomme spin. Say whut?!

Sindsdien ben ik als de dood voor die smerige beesten. Later kwam ik erachter dat het een grijze huisspin was, en believe me deze zijn groot! Zoek het maar eens op.

Mijn buurvrouw is mijn heldin

Vorig jaar zat er precies zo’n filthy animal in het toilet. Mooi niet dat ik hem heb weggehaald, hell no! Ik heb bij mijn buurvrouw aangebeld en gevraagd of zij het durfde. Mijn buurvrouw is nu mijn heldin! Gewoon met een glas en een papiertje heeft ze dat ding gevangen. Is dat gek dan?!

Ja dus ik ben bang voor spinnen! Ik ben ook bang voor hoogtes, vrachtwagens, kleine ruimtes enzo maar spinnen staan met stip op nummer 1. Ze zouden verboden moeten worden!

Waar ben jij bang voor?

18 Comments
 • Nicole
  augustus 29, 2016

  Oh ja spinnen.. Same hier! Vooral die dikke, bahhh!
  Nicole onlangs geplaatst…Steptember – bewegen voor een ander!My Profile

  • Savethemama
   augustus 31, 2016

   Ja erg he, bah

 • Helga Post
  augustus 29, 2016

  Ik ben niet bang voor spinnen, maar herken het wel van mijn dochter. Zij veranderd spontaan in een gillende keukenmeid bij het zien van een spin, maakt niet uit welk formaat. En dan mag ik de heldin uithangen. 😉
  Helga Post onlangs geplaatst…Winactie: Mama Infinity Ketting met de naam van je kind(eren)!My Profile

  • Savethemama
   augustus 31, 2016

   Haha gelukkig ben jij er niet bang van dan. Anders hadden jullie een probleempje hihi

 • Anita
  augustus 29, 2016

  Ik heb dat met slangen, bah! Ik wordt al naar als ik het nu hier neerzet en eraan denk.
  Anita onlangs geplaatst…Het is nooit te laat #4My Profile

  • Savethemama
   augustus 31, 2016

   Slangen vind ik ook helemaal niks, lijkt me ook vies om aan te raken.

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  augustus 29, 2016

  Ik ben in huis de spinnenvanger. Niet dat ik er nu dol op ben, maar de rest is nog erger. Dus tegen mijn zoon roep ik altijd heel enthousiast dat ze heus niet eng zijn. Nu maar hopen dat hij dat op een dag gelooft en die rol dan netjes overneemt 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Mijn strategische ruil – ofwel hoe ik het nooit meer te druk ga hebbenMy Profile

  • Savethemama
   augustus 31, 2016

   Ik vind je stoer haha

 • Nicole
  augustus 29, 2016

  Hihi ik ben niet bang voor spinnen gelukkig! Wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg bang voor vuurwerk!!!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn vijf slechtste beauty gewoontenMy Profile

  • Savethemama
   augustus 31, 2016

   Gelukkig maar Nicole, ik wilde dat ik het ook niet was. Vuurwerk vind ik niet zo eng, maar wil er niet te dicht in de buurt staan wanneer het word afgestoken.

 • YuSt
  augustus 29, 2016

  Jeeeeee… Jij hebt dezelfde creepy ervaring tijdens de film! Hier kwam hij onder de bank! Een dikke, moddervette zwarte!
  Die laars, motorboot, heeft er nog lang gelegen! ?
  Tegenwoordig is de stofzuiger mijn beste maat. En dan staat hij nog 5 minuten na te zuigen, so what!
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched-it | FUN lacquer | Bachelor’s Button | Nagellak swatchMy Profile

 • Bregje
  augustus 29, 2016

  Ooooh I feel you sister! Inderdaad al die foto’s en filmpjes, vreselijk! Nou vandaag had ik ook zo’n exemplaar in huis, gadverdamme! Wonder boven wonder bleef ik rustig, omdat de peuter bij me was en ik niet wil dat hij mijn angst overneemt. Maar het kostte me even wat moeite hoor!

  Arachnophobia heb ik trouwens ook gekeken toen ik een jaar of 12 was, helemaal uitgekeken, maar onder de douche kan ik ineens weer bang zijn voor die grote joekels die in de film achter het douchegoridijn vandaan sprongen. Ieuw, die film kijk ik echt NOOIT meer! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Breg blogt in 2016: een updateMy Profile

 • Cindy - levenalsmama.nl
  augustus 29, 2016

  Juk, ik ben spinnen ook liever kwijt dan rijk maar ben er gelukkig verder niet bang voor. Vind ze wel smerig, maar kan ze ook zelf weghalen als het nodig is.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Mijn leven over 10 jaarMy Profile

 • Nathalie
  augustus 29, 2016

  Haha, nou een onverwachtse spin in mijn haar of op mijn schouder wordt ik ook erg ongelukkig van, als ze rustig op de muur zitten is het prima 😉

  Ik, bang… euh ik wordt toch altijd wat wiebelig op grotere hoogte!

 • Armande
  augustus 30, 2016

  SPINNEN! Eg wel heel eng. Wij hebben ook van die grote griezels. Ik weet dat ze niks doen, behalve eng zitten dan, maar toch. brrr
  Armande onlangs geplaatst…Pruimen verwerken tot jam en chutneyMy Profile

 • Dewi
  augustus 30, 2016

  Ik vind ze zoooo eng! Ik durf het boek van Freek Vonk niet eens open te slaan. Mijn meiden lachen mij dan uit. Best vreemd, weet ik. Brrr.
  Dewi onlangs geplaatst…Winactie: Moeder dochter armbandjes KAYA sieradenMy Profile

 • Romy
  augustus 31, 2016

  Leuke blog. En… heel herkenbaar. Ik moest gisteren iemand interviewen met een vogelspin in huis. Ik dacht constant dat het beest ontsnapt was en over mijn been liep!

  • Savethemama
   september 6, 2016

   Vogelspin? Als huisdier? Ieuw haha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.