Op de fiets de winter door

4 0

Zin in de lente!

Het leek er heel eventjes op dat de lente al was begonnen, wat een paar heerlijke dagen hebben we gehad. Mijn grote vriendin kwam snel even om het hoekje kijken en volgens mij heeft ze er al heel veel zin in. That makes the two of us, want ik heb er ook super veel zin in. Maar ik haat het om die grote luchtbel van je kapot te prikken, want over een paar dagen gaat het gewoon weer vriezen. Koning winter heeft onze vriendin lente laten schrikken. Niet aardig! Maar geen paniek, she’ll be back! Dus niet in een winterdipje raken.

Op de fiets in de vrieskou

Ik hoop dat ze snel terug is want elke dag op en neer naar mijn werk fietsen in de vrieskou is niet mijn favoriete bezigheid. Op de fiets? Of ik gek ben? Nou…. Een rijbewijs heb ik niet, en met het openbaar vervoer hoef ik ook niet te gaan. Dan zit ik voor één halte in de tram en dan mag ik alsnog 20 minuten lopen. Trouwens… wanneer je loopt heb je het ook koud en ik heb eigenlijk een hekel aan lopen. Vooral in een afgelegen industriegebied, daar fiets ik liever doorheen.

Bij -6 op de fiets

Je vraagt je vast af hoe ik mij kleed wanneer bij -6 op de fiets zit… Geitenwollen sokken, thermo ondergoed, 2 paar handschoenen, oorwarmers, muts…. Nee natuurlijk niet! Ik draag gewoon mijn winterjas gevoerd met teddy en een dikke sjaal om mijn nek geknoopt. Met die sjaal kun je overigens nog best veel doen om je outfit een andere look te geven. Ik kwam bijvoorbeeld dit artikel op de blog van Peter Hahn tegen met enkele tips. Mocht je net als ik niet zo handig zijn met sjaals, dan kun je ook dit how to filmpje nog bekijken om inspiratie op te doen. Oja en ik draag leren handschoenen, geen wollen want daar komt de kou doorheen. Het is af en toe even bikkelen, maar wanneer ik eenmaal aan het fietsen ben wordt ik vanzelf warm. En wanneer ik het TE warm krijg raak geïrriteerd. Dus ik doe niet overdreven veel kleding aan om het vervolgens weer te moeten uittrekken op mijn werk.

Bloedhekel aan regen

Alhoewel ik niet van de kou hou vind ik fietsen in de winter minder erg dan fietsen in de regen. Je kan mij niet chagerijniger krijgen dan wanneer het regent en ik naar buiten moet op de fiets. Ik heb een bloedhekel aan regen, ik vind het vies, je kleding wordt nat en mijn haar waar ik dan zoveel aandacht aan heb besteedt is in de regen binnen 2 minuten verpest. Mijn haar is heilig weet je…. Nee doe mij dan maar de vrieskou, daar wordt ik niet zo humeurig van.

Fiets jij graag in de winter? Of pak je liever de auto of openbaar vervoer?

Foto mokken en sjaal via Shutterstock

 

4 Comments
 • marije
  februari 8, 2017

  Mijn werk is te ver om te fietsen en ik ben er ook te lui voor. Ben zo gewend aan mijn auto.

 • MamaIssues
  februari 8, 2017

  Wij gaan hier ook altijd op de fiets, ook mijn kids.
  Ten eerste vind ik het belangrijk dat mijn kids leren in het verkeer mee te doen en ik denk ook dat het goed is dat ze niet verwend raken door altijd maar met de auto te gaan 😉
  Ik vind fietsten trouwens heerlijk, ook als het koud is! Regen wat minder maarja soms moet je toch ook echt door de regen. Verstand op 0 en gaan 😀

 • Els
  februari 8, 2017

  Vroeger moest ik altijd fietsen, maar nu ik een auto heb… ja die pak ik dan toch wel snel. EN zeker als het regent.
  Els onlangs geplaatst…Tutorial #38 deel 2: Visjes van vilt in aquarium ★My Profile

 • rachel
  februari 11, 2017

  nou ik vind fietsen heerlijk, hoop het ook snel weer te mogen maar ik ga met koud weer of regen toch echt liever gewoon met de auto!!
  rachel onlangs geplaatst…Catrice mascaraMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.