Ecologisch speelgoed en knutselspullen

1 0

Ecologisch speelgoed

Biologisch eten is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar heb je al eens nagedacht over het aanschaffen biologisch/ecologisch speelgoed?

Wat is ecologisch?

Ecologisch betekent milieuvriendelijk. Ecologisch betekent respect voor natuurlijk evenwicht. Een andere uitleg voor ecologisch in overeenstemming met de natuurlijke verhouding tussen omgeving en organismen die erin leven.

Milieuvriendelijke materialen

Duurzaam babyspeelgoed en speelgoed voor oudere kinderen dat gemaakt is van milieuvriendelijke materialen. Niet giftig, veilig en ecologisch. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die ook in houdbaarheid duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan hout en biologisch katoen. Benieuwd wat voor ecologisch speelgoed er te krijgen is? Ik heb wat tof speelgoed en knutselspullen voor je op een rijtje gezet.

Ecologisch speelgoed

ecologisch speelgoed

Bovenstaande cupcake set van is gemaakt van 100% gerecycled plastic. De set bevat geen bpa, PVC en ftalaten. Met dit cupcake setje kunnen kinderen vanaf 2 jaar leren tellen en oefenen met kleuren en de fijne motoriek.

ecologisch speelgoed

Een lief knuffelvriendje voor je baby dat gemaakt is van biologisch katoen en/of biologische wol. Duurzame en veilige materialen zodat je je kindje veilig dit speelgoed kunt laten ontdekken.

ecologisch speelgoed

Houten stapelringen van rubberhout. Het rubberhout komt van volledig beheerste plantages in Maleisië. De rubberbomen leveren 25-30 jaar latex en als de productie daarvan afneemt, worden de bomen gekapt. Er worden daarna nieuwe bomen geplant om de productie van latex in stand te houden. Het hout van de gekapte bomen wordt gebruikt om speelgoed te maken. Rubberhout is een hardhout en heel geschikt voor het maken van speelgoed.

Het hout wordt afgewerkt met beits en vernis op waterbasis. Veilig voor jouw kindje, gezond voor de arbeiders en zo min mogelijk belasting voor het milieu.

Ecologische knutselspullen

Ook zijn er genoeg milieuvriendelijke knutselspullen te krijgen. Lekker creatief bezig zijn met natuurlijke en gifvrije materialen zoals klei, lijm, krijt, verf en stiften.

ecologisch speelgoed en knutselspullen

ecologisch speelgoed

Veilige verf van natuurlijke kleurstoffen

Onderstaande kleuren uit de natuur worden gebruikt.

 • Wilde Safraan – geel
 • Kaapse Jasmijn – oranje
 • Paprika – roze
 • Rode Biet – rood
 • Vlier – Paars
 • Rode Kool – Donker blauw
 • Japanse blauwalg – blauw
 • Bladgroen – Groen
 • Brandnetel – Licht Groen
 • Saffloer – Licht Bruin
 • Karamel – Bruin
 • Actieve Kool – Zwart

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar wat er nog meer voor knutselspullen en ecologisch speelgoed te koop zijn, neem dan zeker even een kijkje bij Greenjump.

Heb jij ecologisch speelgoed of knutselspullen in huis?

Uitgelichte foto via Shutterstock

Bewaren

1 Comment
 • Vlijtig Liesje
  augustus 18, 2017

  Ik merk dat ik een vooroordeel had over ecologisch speelgoed, want ik betrapte mezelf op de gedachte: ‘Je kan helemaal niet zien dat het ecologisch is.’ Blijkbaar dacht ik dat het heel kleurloos zou zijn…

  Maar het ziet er prachtig uit!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…10 basisregels voor schoonmaken in de keuken!My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.