Donkere koude dagen, waarom ik er stiekem naar uit kijk

By 1 0

Donkere koude dagen, komt u maar door!

Ok first of all, ik ben een echt zomermens. De zomer is mijn favoriete seizoen met zijn lange lichte zwoele avonden. Alhoewel ik het gevoel heb dat deze zomer ons in de maling heeft genomen. Voor mijn gevoel hebben we echt veel regen gehad, vooral in mijn drie weken vakantie. Maar goed we smelten er niet van en hopelijk wordt het volgend jaar beter. Nu de meteorologische herfst zijn intrede heeft gedaan begint het bij mij stiekem wel te kriebelen. Donkere koude dagen, komt u maar door! De lange avonden in de tuin zijn ook supergezellig maar de vroege donkere avonden hebben toch ook echt wel wat. Vind je ook niet?

Waarom ik de donkere koude dagen ook fijn vindt.

 • Het is toch ook wel weer fijn dat je dan lekker vroeg de kaarsjes aan kunt doen, zoveel mogelijk.
 • Lekker hangen bij de verwarming.
 • Stamppot eten, met veel worst!
 • Warme chocolademelk met speculaasjes.
 • Je favoriete sjaal mag weer uit de kast gehaald worden.
 • Zo ook je lekkere warme winterjas.
 • Onderdekens eindelijk onze nieuwe uitproberen.
 • Wandelen door het bos en de geuren van de herfst opsnuiven.
 • De kleuren bewonderen van de verkleurde blaadjes aan de bomen.
 • Je lekker een tijdje vol eten want je hoeft nu niet aan die summerbody te denken.
 • Leuke pantoffels of lekkere dikke sokken kopen.
 • Shoppen voor nieuwe toffe laarzen!
 • Sweater weather, yaaaaay!
 • Met een dekentje op de bank je favoriete tv programma’s kijken.
 • Lekker griezelen met Halloween!

Er zijn nog veel meer redenen waarom ik de donkere koude dagen gezellig en fijn vindt, maar dan ben ik nog wel een paar uurtjes bezig dus dat bespaar ik je. Natuurlijk zijn er ook redenen waarom de koudere seizoenen niet zo leuk zijn. Bijvoorbeeld de natte dagen, en dat het vooral gaat regenen wanneer ik op mijn fiets naar mijn werk ga. Laat ik daar verder nog maar niet zo over nadenken en nog even genieten van hopelijk nog een paar mooie dagen voor het echt herfst is!

Kijk jij stiekem ook uit naar de donkeren en koude dagen?

Foto voeten voor open haard via Shutterstock.

1 Comment
 • Henrieke
  september 3, 2017

  Ik kijk er wel een beetje naar uit. Herfst/winter zijn mooie seizoenen. Bovendien kijk ik dan minder teleurgesteld naar het weerbericht wanneer er weer eens iets staat over temperaturen die onder het gemiddelde zijn. 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.