Fingerlicking good!
Oké dit recept moet ik echt even met jullie delen. De foto’s zijn niet van al te goede kwaliteit, iets met vroeg donker buiten wanneer het tijd is om te koken en dit was eigenlijk een onverwachts fingerlicking good receptje. Zonde om dit niet met jullie te delen. Ik wilde zoete puntpaprika gevuld met tonijn al een lange tijd maken, en terwijl we eigenlijk deze avond vis met rijst en spinazie zouden eten maakte ik het lekker toch. Ja wij hebben thuis heus wel de regel, eten wat de pot schaft maar die gold niet voor mij vandaag… Soms mag dat gewoon als moeder zijnde, gewoon iets maken waar je op dat moment trek in hebt. En wat was het lekker! De smaak van de tonijn en de zoete smaak van de puntpaprika is echt een top combinatie en dus ook zeker voor herhaling vatbaar!
Wat heb je nodig voor de zoete puntpaprika gevuld met tonijn?
Voor 2 personen:
- 2 puntpaprika
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 2 blikjes tonijn op olijfolie
- witte peper
- snufje zout
- beetje olijfolie
- geraspte kaas
Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 200 graden, snij intussen de ui, knoflook en tomaat fijn en fruit dit even in een beetje olijfolie. Doe dan de uitgelekte tonijn er nog even bij en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en snij de puntpaprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en vul dan de paprika met het tonijnmengsel, strooi er op het laatst nog wat geraspte kaas overheen. Nu mogen de paprika’s even lekker 20 minuutjes chillen in de oven, dan zijn ze klaar en kan je aanvallen!!
Lekker met zoete aardappelfriet uit de oven. Eet smakelijk! Ik ben erg benieuwd wat je er van vind, mocht je het een keer maken tag mij dan vooral via social media!
Maak jij weleens gevulde puntpaprika’s?
Ooh dit klinkt super lekker zeg! Die ga ik voor volgende week in mijn meal planning zetten.
Laat je weten of je het lekker vond?
Lekker zeg!!
Ga ik gauw eens proberen 🙂
Ja moet je zeker doen! 🙂
Het is een heerlijk recept. Ga het zomeren voor de 2de keer maken heerlijk 😄😄😄