Mijn favoriete vloerkleed van Sukhi

7 0

Een mooi passend vloerkleed

Bijna 3 jaar wonen we nu in dit huis en nog steeds zijn er dingen die we nodig moeten doen. De muren van de overloop verven, de trappen verven, een mooi schilderij kopen voor in de woonkamer, het is nog steeds niet helemaal af. Maar ja wanneer is een huis dat wel, vaak blijf je toch wel veranderen. Wat we ook nog dolgraag willen hebben is een mooi passend vloerkleed voor in de woonkamer. Een vloerkleed geeft net dat extra beetje voor een huiselijk gevoel.

Beni Ouarain vloerkleed

In de woonkamer hebben wij een witte vloer, een witte salontafel, een witte bank… hmm eigenlijk is alles wit behalve twee kleine muren. Deze hebben wij behangen met grijze panterprint. Maar goed wij zijn dus al enige tijd op zoek naar een mooi vloerkleed, je raadt het al… Deze moet zo licht mogelijk van kleur zijn. Bij Sukhi kwam ik de Beni Ouarain kleden tegen, en ik was meteen verliefd. Prachtige authentieke Marokkaanse erfstuk vloerkleden met geometrische patronen, gemaakt van 100% ongeverfde schapenwol. Lekker warm dus in de winter en perfect voor in onze woonkamer.

Vloerkleed Sukhi

 

Geschiedenis

De berber vloerkleden werden vroeger gemaakt door Beni Ouarain stammen, welke diep in het Atlasgebergte van Marokko leefden. In dit ruige gebied zwerven kleine schapen van een eeuwenoud ras. Het wol van deze schapen is van hoge kwaliteit.

vloerkleed Sukhi

vloerkleed sukhi

Tegenwoordig worden de kleden meestal door vrouwen gemaakt en het leven van deze vrouwen wordt letterlijk verweven in deze kleden. Verschillende onderwerpen worden erin verwerkt, geboorte, vruchtbaarheid, de natuur en vrouwelijkheid. Maar ook hele verhalen over het landelijke leven en persoonlijke overtuigingen tegen. Vloerkleden met een geschiedenis én een verhaal.

vloerkleed Sukhi

Ik ben echt verliefd geworden op deze vloerkleden. Ook omdat de makers van deze prachtige kleden eerlijk betaald worden en werken onder prima arbeidsomstandigheden. De vloerkleden zijn allemaal erg mooi maar onderstaand is toch echt wel mijn favoriet, deze is zo mijn smaak. Nog even hard door sparen dan maar.

vloerkleed sukhi

Nog even over Sukhi

Sukhi betekent ‘blij’ in Nepal. En ik snap wel waarom ze voor deze naam hebben gekozen, want van de prachtige vloerkleden word je ook echt blij. Omdat zij rechtstreeks werken met de makers kunnen zij lage prijzen aanbieden, zonder tussenkomst van opslagruimtes, winkels en tussenpersonen. Neem vooral ook even een kijkje bij de andere kleden uit India, Turkije en Nepal.

Heb jij een vloerkleed in huis? Wat vind je van de kleden van Sukhi?

Deze blog post is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

7 Comments
 • marije
  november 30, 2016

  Hele mooie kleden!

 • Leonie van Mil
  november 30, 2016

  Ik heb een vloerkleed van Riviera Maison in huis van sisal. Maar de vloerkleden van Sukhi zijn ook erg mooi en zo’n prachtig doel.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…This or That Sinterklaas Style – TagMy Profile

  • Savethemama
   december 6, 2016

   ja he, heel mooi doel!

 • Els
  november 30, 2016

  Een mooi kleed met een verhaal. Ik zal eens gaan kijken. We moeten nog een nieuw kleed :-).

 • Vlijtig Liesje
  december 1, 2016

  Ik vind dit een mooi kleed. En praktischer dan met van die bolletjes lijkt me. Zelf heb ik een kleed van de kringloop dat in de wasmachine kan. Dat is bij ons helaas wel nodig.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Boodschappen doen op de fiets: wie doet het nog?My Profile

  • Savethemama
   december 6, 2016

   Dat is wel heel handig dat het kleed in de wasmachine kan, zo eentje wil ik ook wel.

 • Nikki - Sukhi.nl
  december 11, 2016

  Super leuk! Hartstikke bedankt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.