Hoe houdt Rachel alle ballen in de lucht?

5 0

Alle ballen in de lucht houden

Als moeder, vrouw van, werknemer en blogger heb ik het de laatste tijden erg druk met van alles en nog wat en soms heb ik het gevoel dat ik maar wat doe om alles voor elkaar te krijgen. Vaak denk ik dan weleens aan alle andere bloggende moeders hoe zij dat toch doen en volhouden. Daarom komt er de komende tijd om de 2 weken een gastblog voorbij van collega bloggers die vertellen over hoe zij alle ballen in de lucht houden. Misschien kunnen we van elkaar leren, of worden er handige tips gedeeld.

Vandaag de beurt aan Rachel. Zij is moeder van twee prachtige meiden en vrouw van een hardwerkende man en blogt op Lafamiliab.

Hoe houdt Rachel alle ballen in de lucht?

Mijn naam is Rachel, ik ben een moeder van 2 meiden, heb een anorexia probleem en run 2 bedrijven en heb al een site vanaf 2003. Bloggen vind ik leuk, ik ben begonnen om min of meer mijn familie op de hoogte te houden die ik niet zoveel zie omdat ze niet 123 om de hoek wonen. Later kwamen er steeds meer dingen bij, zoals recepten, notd’s, vlogs en noem maar op. Tja en hoe combineren we dat nou?
De bedrijven die wij hebben, een bouwbedrijf en een fotografie bedrijf zijn prioriteit nummer één. Dat wel maar overdag is manlief voor het bouwbedrijf aan het werk en ik gedeeltelijk. Mijn fotografie bedrijf ligt nu een beetje stil omdat ik ziek ben. Het bloggen doe ik dus overdag en als ik genoeg inspiratie en energie heb dan ben ik daar rustig twee tot drie uurtjes mee bezig. Tussendoor regel ik ook gewoon wat zaken, pleeg ik wat telefoontjes en doe ik het huishouden. Eigenlijk zit ik dus nooit stil en ben ik met van alles tegelijk bezig, sommige zullen denken van dat werkt toch niet maar voor mij werkt dat wel. Als ik ‘s avonds nog tijd en energie over heb doe ik ook nog wel eens in de avond wat aan de site werken.
alle ballen in de lucht

De combinatie met het gezin

Als de meiden thuis komen dan neem ik de tijd voor hun en praten we de dag even door. Daarna gaan ze aan hun huiswerk zitten en dan maak ik de laatste dingen af die ik nog wilde doen aan de site. De werkzaamheden voor onze bedrijven doe ik altijd op vrijdagmiddag, facturen maken en de post versturen die dan weg moet.
Wanneer ik afspraken heb voor bedrijven dan komt het ook nog wel eens voor dat ik niet aan de site zit te werken maar sinds kort ben ik toch maar mijzelf gaan aanleren om blog posts vooruit te gaan schrijven al is dat niet altijd even makkelijk want ja je moet natuurlijk wel voldoende inspiratie hebben en aangezien ik een huis, tuin en keukenblog, zoals ik het noem heb moet ik toch altijd weer even verzinnen van waar gaan we het nu over hebben. Het vloggen wat wij in het weekend doen neemt ook wel wat tijd in beslag, ja niet het filmen maar wel het editten er van, maar ik heb er plezier in en zit daar een uurtje aan en dan is het klaar!
Hoe hou jij alle ballen in de lucht? Wil je dat ook een keer vertellen in een gastblog? Stuur dan een mailtje naar info@savethemama.nl dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.
Foto laptop via Shutterstock
5 Comments
 • marije
  februari 9, 2017

  Leuk om dit te lezen! Volg Rachel al een tijd en bewondering hoe zij het allemaal flikt hoor, naast het ziek zijn. Echt een doorzetter.

  • Savethemama
   februari 15, 2017

   Ja he, echt een topwijf! Ik volg haar ook al enige jaren.

 • Villa BlaBla
  februari 9, 2017

  Altijd interessant te lezen hoe anderen dat doen. Ik vind dat in bloggen best veel tijd gaat zitten. Ik ben er elke dag toch een uurtje of twee mee bezig, maar het blijft wel heel erg leuk.
  Villa BlaBla onlangs geplaatst…Onbeleefde mensen, wat heb ik er een hekel aanMy Profile

 • Roelina
  maart 9, 2017

  Wat leuk om (ook) deze gastblog te lezen, petje af hoe ze dat doet. Ik volgde haar nog niet, maar ga dat na vandaag zeker doen!

 • Dani Blog
  mei 28, 2018

  Leuke vrouw!
  Sommige mensen hebben iets waardoor je er meer van wilt weten. Wat dat precies is ben ik niet over uit maar ze heeft het. Ik volg haar nu ook een tijdje en heb nu vlogs ontdekt. Het komt heel puur over en dat is het succes denk ik.

  Petje af hoor!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.