Affiliate links, ik ga me er eens in verdiepen

2 0

Geld verdienen met affiliate links

Een paar jaar geleden runde ik een blog onder de naam “All Goodness”. Via mijn blog of Facebook pagina, ik weet het niet zeker meer, kwam ik in contact met de eigenaar van een bedrijf wat gellak  en UV-lampen verkocht. Hij vroeg of ik via Tradetracker een banner in de sidebar van mijn blog wilde plaatsen en af en toe wat linkjes aan artikelen toe wilde voegen. Naar zijn zeggen kon ik er best wat leuks mee verdienen. Wist ik veel dat dat affiliate links waren. Ik was eigenlijk nog niet zo bezig met geld verdienen met mijn blog. Ik deed het meer als hobby en om nieuwe mensen te leren kennen. Ook al heb ik er een paar maanden best een leuk zakcentje mee verdient, voelde ik me toch niet geroepen om me er verder in te verdiepen.

Jaren later ben ik er toch wel nieuwsgierig naar geworden en heb ik besloten om er toch meer over te weten te komen. Ik moet toegeven dat ik wel al een tijdje met het bol.com partner programma bekend ben en daar ook weleens wat mee verdient heb maar tot voor kort geen zin gehad om er verder mee aan de slag te gaan.

Wat zijn affiliate links?

Ik heb dan nu toch echt de stoute schoenen aangetrokken en mezelf bij een aantal affiliate programma’s aangemeld. Welke dat zijn vertel ik je zo meteen, ik wil je eerst even uitleggen wat affiliate links zijn en wat je er mee kan. Ik ga niet beweren dat ik er alles van weet want dan lieg ik, maar ik heb me redelijk goed ingelezen.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere affiliate links en/of advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen.

Bron: Wikipedia

Een affiliate link is dus een link die aan de adverteerder laat weten via welke publisher een verkoop heeft plaatsgevonden. Je verdient dus geld voor het verkopen van producten of diensten van anderen. Voor deze verkoop krijg jij een vergoeding, dit kost de koper overigens niets, die merkt hier niets van. En alles wordt gemonitord via de link, dus je hebt geen producten op voorraad. Je hebt alleen een blog/ website nodig.

Wel moet je er voor zorgen dat er bezoekers op jouw website komen en het product via de link kopen. En heel veel geduld is ook handig.

Affiliate netwerk

Om affiliate (publisher) te worden meld je je aan bij een affiliate netwerk, deze is de tussenpersoon voor de adverteerders en de affiliate. Ook zorgt het affiliate netwerk voor de afhandeling van betalingen en meten van de verkopen, clicks, views en leads via hun programma. Wanneer je je aanmeld worden er aardig wat gegevens van je gevraagd, na het invullen van het online formulier is het wachten of jouw blog goedgekeurd wordt om aan het affiliate programma mee te mogen doen.

Niet iedereen wordt goedgekeurd. Dit ligt eraan of jouw blogniche bij het programma past, maar ook of je wel echt serieus bezig bent met bloggen etcetera. Overigens hoef je niet in geschreven te staan bij de Kamer van Koophandel om affiliate te worden. Daar moet je pas rekening mee gaan houden wanneer je echt aardig wat geld gaat verdienen.

Ben je eenmaal goedgekeurd dan kun je met behulp van het door de adverteerders ter beschikking gestelde promotiemateriaal beginnen met affiliate links maken en in je blog posts verwerken of banners in je sidebar plaatsen bijvoorbeeld. Ook het delen van de links via social media is mogelijk, maar let wel goed op of de adverteerder dat toestaat. Soms is het niet gewenst. Lees sowieso altijd de algemene voorwaarden van het affiliate netwerk en de voorwaarden voor de campagne waar je je bij aansluit.

Welke affiliate netwerken zijn er?

Er zijn heel wat netwerken waar jij je bij kunt aanmelden, het moet natuurlijk wel bij jouw blogniche passen. Ik heb me aangemeld bij de volgende netwerken en zal me er de komende tijd nog meer in verdiepen. Ik ben zeer benieuwd wat ik er van leer en of ik er iets mee zal verdienen.

Bol.com partner programma

Linkpizza

Tradetracker

Awin

Creative market

Er zijn nog meer affiliate netwerken maar ik hou het voorlopig even bij deze. Of mocht jij een goede tip hebben hoor ik het natuurlijk ook graag. Over ongeveer 2 maanden zal ik een blog schrijven over mijn ervaringen met het plaatsen van affiliate links en het werken met affiliate netwerken. En wat ik nog meer voor kennis heb opgedaan. Ik heb er veel zin in!

Werk jij al met affiliate netwerken?

 

Uitgelichtte foto via Shutterstock

 

 

 

 

2 Comments
 • rachel
  september 19, 2019

  ik heb ze maar snap er nog steeds de ballen niet van hahah

 • Jacqueline
  september 19, 2019

  Ik maak alleen gebruik van het programma van Bol en Linkpizza. Nu ben ik niet zo’n grote blogger, maar het levert me toch weer een paar tientjes per jaar op. Ik heb er in ieder geval de kosten voor de website uit.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Wat als vrienden (chronisch) ziek worden?My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.