Waar ik hydrofiele luiers voor gebruikte

1 0

Wasbare luiers

Wasbare luiers, zelf heb ik ze nooit gebruikt. Waarom niet? Ik heb geen idee eerlijk gezegd. Waarschijnlijk omdat gewone luiers makkelijker zijn? Na gebruik gooi je ze weg, en dan heb je er geen omkijken meer naar. Ik had ze wel in huis hoor, die hydrofiele luiers. Die stonden op het lijstje met alle andere dingen die je in huis moest hebben voor je pasgeboren kindje. Ik heb ze alleen nooit gebruikt als luier, ik gebruikte ze echt voor van alles en nog wat. Ik denk dat jij daar ook wel over mee kan praten.

Waar gebruikte ik de hydrofiele luiers voor?

 • Als handdoek, normale handdoeken zijn een stuk ruwer en dat is niet zo fijn voor een babyhuidje. En met de dunne doek kun je overal goed bij tijdens het afdrogen.
 • Als spuugdoekje, restjes melk bij het mondje wegvegen of over je schouder hangen wanneer er een boertje gelaten moest worden.
 • In de zomer liet ik mijn dochters er soms lekker onder slapen, lekker luchtig.
 • Wanneer ik op visite ging gebruikte ik het altijd als ondergrond tijdens het verschonen. 
 • Als ondergrond in het bedje, voor als ze nog wat melk spugen. 
 • Oh en ik heb ze veelvuldig als slabbetje gebruikt, superhandig!

Broekje wasbare luiers met hippe printjes

Ik ben natuurlijk al een tijdje uit het babytijdperk, mijn dochters zijn inmiddels al 19 en 12. Yep de tijd vliegt als een malle pfff. Maar als er toentertijd al van die leuke wasbare luiers te koop waren die ook nog eens makkelijk in gebruik zijn had ik ze zeker wel gekocht. Tegenwoordig hoef je echt geen hydrofiele luiers meer te vouwen want de wasbare luiers zijn met de tijd meegegaan en hebben handige drukknoopjes en er zijn ook nog eens zoveel verschillende met geweldige hippe printjes. Ook is het natuurlijk veel beter voor het milieu én je portemonnee.

 

Foto hydrofiele doeken via Shutterstock

1 Comment
 • Luieracties.nl
  juli 29, 2019

  Wasbare luiers zijn qua kosten wel een goede keuze. Echter is het wel een vies werkje natuurlijk. Doe mij ook maar gewone luiers hoor..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.