Tropisch paradijs in je achtertuin? Dat kan met deze tips

0 0

Tropisch paradijs in je achtertuin

Haal je zomerjurkjes, korte broeken en bikini’s maar uit de kast want de zomer is eindelijk hier. Het is tijd voor ijsjes eten, lekker in de zon liggen en in de tuin barbecueën op warme zomeravonden. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je tuin helemaal klaar is voor de zomer. Lees hier daarom hoe je je achtertuin veranderd in een tropisch paradijs, zodat iedere dag voelt als een vakantiedag.

Beach vibes

Het is natuurlijk perfect als je je achtertuin instapt en het gevoel hebt alsof je op Hawaï staat, je eigen tropisch paradijs. Gebruik daarom zomerse kleuren als helder blauw of geel in je tuinkussens. Leg een hamamdoek in dezelfde kleur over je loungeset. Hierop lig je overdag lekker in de zon en kun je ‘s avonds als het wat afgekoeld is gebruiken als dekentje. Hang vrolijke sfeerlichtjes aan je hekwerk of schutting en zet een vuurkorf neer om ‘s avonds lekker marshmallows te roosteren. Een klein beetje fantasie erbij en het is net alsof je op het strand zit.

Knus terras

Je hebt niets aan een tropisch paradijs als je er niet lekker in kunt zitten. Door een knus terras te maken heb je een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het heerlijke weer. Door je terras te bestraten met houten vlonders creëer je een zomerse sfeer. Plaats een lekkere loungebank waar je ‘s avonds geniet van een heerlijk glaasje wijn met vrienden. Zet er een barbecue naast en je hebt een gegarandeerde avond gezelligheid.

Aqua fun

Wat is een tropisch paradijs zonder water. Niet iedereen heeft natuurlijk een tuin waar een groot zwembad in past. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie opblaasbare zwembaden en zelfs opblaasbare jacuzzi’s. Hierin koel je heerlijk af tijdens hoge temperaturen en je hebt ook nog eens de mogelijkheid om spetterende pool party’s te geven. Heb je hier geen ruimte voor, treur dan niet. Zet een klein fonteintje neer in je tuin, zodat het stromende water je toch een tropisch gevoel geeft.

Lekker schommelen

Als er iets zomers uitziet dan is het wel een hangmat. Zoek een stevige boom in je tuin of zet twee palen neer waar de hangmat aan kan hangen. Zo houd je zomers een heerlijke siësta of lees je een spannend boek. Heb je geen ruimte voor een hangmat? Kies dan voor een houten schommel en doe net alsof je in Bali bent.

Hoe ziet jouw tuin eruit, als een tropisch paradijs of net even iets anders? Vertel het in de reacties.

Foto pink flamingo via Shutterstock

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.