Tijd voor verandering, ik laat mijn haar groeien

9 0

Tijd voor verandering

Al jaren heb ik kort haar. De achterkant en zijkanten gemillimeterd en bovenop een paar centimeter. Het begon met een bob, daarna ging ik steeds een stukje korter. Blond, rood met zwarte lokken, fel rood, aubergine, donkerblond, paars, ik heb het allemaal gehad. Nu ik ouder wordt merk ik dat de structuur van mijn haar veranderd. Het is wat stugger en het voelt alsof het tegen stribbelt en wilt zeggen… Girl, let me grow. Normaal gesproken kon ik 3 weken blij rondlopen na een verse knipbeurt. Maar sinds een paar maanden is er al na 1 week geen land meer met mijn coupe te bezeilen. Het voelt aan als een helm, het zit niet hoe ik wil en ik krijg het gewoon niet hoe ik wil. Tijd voor verandering!

Ik ben er helemaal klaar mee

En echt mijn haar is heilig, wanneer het niet zit dan voel ik mezelf gewoon zoooo niet fabulous. Dan kan ik wel janken en baal ik er van dat mijn haar zo kort is en ik er verder gewoon niets mee kan. Heel lang heb ik gezegd dat ik mijn haar nooit meer zou laten groeien. Oke de bovenkant wat langer laten heb ik geprobeerd maar toch ging het er steeds weer af. Maar weet je, ik ben er nu zoooo freaking klaar mee. Dit heb ik vaker gezegd, maar ik denk dat het nu het moment is om mijn haar gewoon te laten groeien.

Ik hoef geen staart te kunnen maken, maar gewoon wat langer. Lekker langere lokken, een krulborstel kunnen gebruiken en het op verschillende manieren te kunnen stylen. Het is nu gewoon zo ééntonig.

Jank momenten

Normaal gesproken ga ik om de 3 weken naar de kapper en gisteren had ik eigenlijk een afspraak, deze heb ik heel stoer afgezegd dus vanaf nu ga ik er voor. Ik weet dat er heel wat dieptepunten zullen komen qua vervelende lengtes en er misschien wel een aantal jank momenten zullen komen maar daar zal ik echt doorheen moeten. Voor lul lopen gaat er de komende tijd bij horen. Natuurlijk zal ik nog af en toe naar de kapper gaan om wat puntjes te knippen maar niet meer om de 3 weken. Ik denk dat ik ook wel een plan moet opzetten samen met de kapper zodat ik zo min mogelijk voor gek zal lopen.

Ik ga maar eens op zoek naar producten en DIY’s voor gezond en langer haar. Mocht jij nog tips hebben hoor ik het uiteraard graag. Wish me luck!

Hoe heilig is jouw haar?

Foto haarverzorging producten via Shutterstock

9 Comments
 • Mieke
  november 21, 2016

  Ugh, zo balen dat je haar niet meer wil zitten! Ik had het een tijdje geleden ook erg kort, laten groeien is een rot proces, maar nu ben ik er blij mee! Succes!

  • Savethemama
   november 26, 2016

   Ja erg he dat groei proces, zal wel heel wat frustraties geven haha. Maar ja ik moet er doorheen! Thanks.

 • marije
  november 21, 2016

  Mijn haar is super heilig. Boy, wat ben ik wanhopig geweest toen ik afgelopen jaar onwijze haar uitval kreeg en ik mijn lange lokken moest afknippen. Maar het heeft mijn haar wel goed gedaan. Succes met de groei fases, die kunnen zo frustrerend zijn.

  • Savethemama
   november 26, 2016

   Oh wat zonde Marije, heeft je haar uitval een oorzaak gehad?

 • Babs
  november 21, 2016

  Leuk, ik ben benieuwd hoe het je zal staan! Mijn haar is ook wel heilig, als een kapper het verknipt baal ik (en ook mijn portemonnee)
  ik wil naar de kapper maar ben zo in dubio. een goedkope kapper omdat ik nog een kortingsbon heb of 40 euro neertellen.
  Gisteren heb ik een YouTube filmpje met tutorial opgezet en manlief heeft mijn haar geknipt. alleen de punten, en ik moet zeggen, het valt weer mooi en is niet echt korter!
  Babs onlangs geplaatst…Review: Make-up van The Body ShopMy Profile

  • Savethemama
   november 26, 2016

   Oh dat je dat durft, je man laten knippen met behulp van een filmpje. Heel stoer! Fijn dat het weer mooi valt.

 • Els
  november 23, 2016

  Succes met laten groeien! Ik heb krullen en doe het al even, maar je ziet weinig verschil ;-).
  Els onlangs geplaatst…Tutorial #35: 3D kerstbal van vilt ★My Profile

  • Savethemama
   november 26, 2016

   Nee jij merkt niets van het sneller groeien? Of bedoel je dat je haar zo erg inkrult?

 • Roelina
  december 9, 2016

  wauw, ben benieuwd hoe het je staat, vast even fab! Ik wou dat ik het durfde het zo kort te knippen als jouw, trouwens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.