Tijd voor jezelf nemen, doe het!

10 0

Tijd voor jezelf!

Me-time, self-care, quality time, oftewel tijd voor jezelf. Of het nu alleen is of dat je met vriendinnen op stap gaat, tijd voor jezelf nemen of tijd aan jezelf besteden is noodzakelijk.

Lastig inplannen

Wanneer je tijd voor jezelf neemt en goed voor jezelf zorgt zit je lekkerder in je vel, heb je meer energie en je kan gewoon meer aan en meer hebben want je bent gelukkiger. Ja ik weet het, me-time is lastig in te plannen. Je werkt, je hebt een gezin, een sociaal leven en je steekt al je tijd daar in, maar je vergeet jezelf daarbij. Echt ik weet er alles van. Ook ik ging net zolang door tot ik een hevige burn-out kreeg. Het was duidelijk dat er veel dingen drastisch moesten veranderen en ik meer aan mijzelf moest gaan denken.

Nee ik ga geen lang verhaal ophangen over de periode van mijn burn-out, ik wil je alleen laten weten hoe belangrijk tijd voor jezelf nemen is en wat je bijvoorbeeld kunt gaan doen.

Het werkt

Een kwartier, een half uur, een uur, een dag…. Gun jezelf dat moment waarin niets maar dan ook niets moet. Plan het moment in wanneer je kids slapen of naar school zijn. Neem een vrije dag, of een halve kan ook… En ga dan gewoon doen wat jij leuk vindt zonder verantwoording af te moeten leggen. Echt het werkt, believe me. Heb je geen flauw idee wat je moet gaan doen? Laat mij jouw een handje helpen met de volgende ideeën, er zit vast wel iets voor jou tussen of misschien kom je hierdoor juist weer op andere ideeën. Misschien helpt het om te denken aan vroeger toen je jonger was, wat je leuk vond om te doen of wat je hobby’s waren en deze weer op te pakken. Anything goes, als jij het maar leuk vindt.

Ideeën om je me-time in te vullen

Lazy sunday of een lazy doordeweekse dag. Lekker lui op de bank hangen in je pyama en de hele dag Netflix kijken of een goed boek lezen. Kopje thee en een reep chocolade erbij, heerlijk.

Ga een stuk wandelen. In het bos, in de buurt op het strand lekker uitwaaien.

Slapen. Doe een dutje, ga vroeger naar bed, geef je lichaam en geest wat extra rust.

Quality time met iemand die je lief vindt. Samen bankhangen en fijne gesprekken voeren.

Pleeg een telefoontje naar iemand die je lang niet hebt gezien en klets lekker bij.

Poedelen met je voetjes in een voetenbadje. Heerlijk relaxed en fijn voor je voeten.

Begin met een bullet journal. Schrijf je gedachtes op, plan de tijd voor jezelf in in je journal.

Zet je favoriete muziek op en dance it out!

Kook je favoriete maaltijd.

Ga koffie drinken met je vriendin, zus of moeder.

Doe iets wat je nog nooit hebt gedaan. Explore!

Doe je telefoon uit en geniet van de rust om je heen.

Laat je nagels doen en kies een lekker kleurtje uit.

Schrijf op waar je dankbaar voor bent.

Maak een lijstje met alleen maar dingen waar jij blij van wordt.

Shop een nieuwe outfit voor jezelf.

Ga sporten, fietsen zwemmen, joggen… waar jij je goed bij voelt.

Ruim iets op, je kledingkast, een keukenkastje…

En weet je zo kan ik nog uren doorgaan met ideeën om de tijd die je voor jezelf maakt in te vullen. Genoeg dingen te bedenken die je alleen kunt doen of samen met iemand waar je graag je tijd mee door brengt. Maar onthoud daarbij wel, niets moet. Doe wat jij leuk vindt en zorg dat je er lekker ontspannen van wordt en je er weer even tegenaan kunt. Herhaal dit het liefst elke week. Tijd voor jezelf nemen, doe het!

Neem jij weleens tijd voor jezelf? En wat doe je dan?

Foto voetenbad via Shutterstock.

10 Comments
 • Nicole
  november 18, 2016

  Zeker.. die tijd heb ik nu.
  Vroeg uit bed opgestaan zodat ik lekker blogs kan lezen en kan neuzen. Dat vind ik echt me-time want daar komt de laatste tijd niet veel van haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | Week 11My Profile

 • marije
  november 18, 2016

  Tijd voor jezelf is zo ontzettend belangrijk om je weer op te laden. Gewoon inplannen en ook daadwerkelijk je grens daarin aangeven.

 • Leonie van Mil
  november 18, 2016

  Laatst had mijn vriend stiekem een shopdag voor mij georganiseerd met een vriendin. Echt super leuk. Ik ben de hele dag weggeweest en alleen maar kleding voor mijzelf gekocht. Wat kon ik daar van opknappen. Dus tijd voor jezelf is zeker belangrijk!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Hoe kom ik aan mijn inspiratie?My Profile

 • Vlijtig Liesje
  november 18, 2016

  Ik probeer het ‘s ochtends te nemen als de kinderen naar school gaan. Deze week lukt het goed. En dan drink ik een half uurtje koffie in mijn eentje terwijl ik naar Classic FM luister en voor me uit mijmer.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Dag broodtrommel, hallo supermarktMy Profile

 • Anita
  november 18, 2016

  Ik geniet nu intens van me-time want ook ik weet dat te ver gaan grote gevolgen heeft. Straks alleen even kijken hoe het gaat in mijn nieuwe rol als moeder en hoe het dan gaat!
  Anita onlangs geplaatst…Plog 11 november 2016: echo en TV opnamesMy Profile

 • Jacqueline
  november 18, 2016

  O ja, ik zorg wel dat er genoeg me-time is, haha!
  Vorig weekend nog naar een paar dansvoorstellingen geweest, gewoon in mijn uppie (ok, ik kende wel veel van de dansers, dus eenzaam was het zeker niet). En ik moet sowieso regelmatig even plat liggen, dus ook dan is er genoeg tijd voor mezelf.
  Jacqueline onlangs geplaatst…10x waar ik trots op benMy Profile

 • YuSt
  november 18, 2016

  Friday night is me time! Home Alone… oh, wacht de oudste komt zo op bezoek ? Krijg net een appje!
  YuSt onlangs geplaatst…Sheet mask | Hydro Bomb | GarnierMy Profile

 • Ellen
  november 18, 2016

  Ik neem eigenlijk te weinig tijd voor mijzelf. Nu ik dit zo lees bedenk ik dat ik morgen heerlijk een uur in bad liggen met een boekje.
  Ellen onlangs geplaatst…Kookboek van het jaarMy Profile

 • Els
  november 19, 2016

  Tijd voor jezelf is inderdaad erg belangrijk. Ik ben geen moeder dus heb best veel tijd voor mijzelf. Ik vind knutselen en bloggen heerlijk!
  Els onlangs geplaatst…Review: HEMA Wax sheets voor kaarsenMy Profile

 • Jessica
  november 20, 2016

  Ja zeker dat ik vaak iets voor mezelf doe. Ik ga heerlijk vroeg in bed liggen en lezen… Of ik las een tv dag in… Lekker sporten of lekker koken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.