Spray and go toiletpot spray review

4 0

Als je moet dan moet je

Naar het toilet gaan, niet mijn favoriete bezigheid maar ja als je moet dan moet je. Het liefst breng ik zo min mogelijk tijd door in het kleinste kamertje. Alleen soms moet je voor boodschap nummer 2 en dat duurt dan ook meestal wat langer. Ik ben niet iemand die graag een boekje leest of met mijn telefoon speelt op de pot. Nee ik wil gewoon “plop” gaan met die banaan en klaar. Ik hou er gewoon niet van om in mijn eigen stank te zitten, snap je?

Spray and go toiletpot spray

Bij Action kwam ik Spray and go toiletpot spray tegen. Dit is een spray die je voordat je gaat poepen, ja weet je boodschap nummer 2 klinkt ook zo raar, in de pot sprayt en dan zou de stank minder moeten zijn. Er zijn 3 verschillende geuren verkrijgbaar, Crazy lemon, Lacy lavender en Romantic rose. De flesjes kosten maar €0,95. Voor die prijs hoef je het niet te laten staan, dus ik kocht ze alledrie om ze uit te testen.

Spray and go toiletpot spray

Hoe werkt het eigenlijk?

Je spuit de Spray and go toiletpot spray in de pot voordat je gaat zitten. Op de verpakking staat 2 tot 3 spraytjes maar ik doe er 4 tot 5. Zo schijnt er een laagje op het water te ontstaan dat nare geurtjes onder het wateroppervlak houdt. Maar werkt het ook echt?

Het perfecte proefkonijn

Samen met mijn jongste dochter testte ik het uit. Laat me zeggen dat zij nogal een sterk geurtje heeft, dus zij was het perfecte proefkonijn. Zelf moest ik er ook aan geloven, maar uiteraard verspreid ik een rozengeur. Duh!

We kwamen erachter dat 2-3 spraytjes in de pot niet goed zijn werk doet, 4-5 gaat de goede richting op. Wanneer je na het spuiten op de troon gaat zitten ruikt het lekker fris. Vooral de Crazy lemon is erg aangenaam en doet sterk aan de geur van een fles Citronella denken. Je zit met deze ook echt in een frisse geur en niet in je eigen stank. Op de tweede plaats komt Lacy lavender. Ook best een aangename geur, maar de werking is iets minder. Als laatste de Romantic rose, eerlijk gezegd vonden wij deze echt niet lekker ruiken. Zeg maar een beetje oubollig. Maar het is altijd beter dan je eigen geurtje.

Spray and go toiletpot spray

Favoriete Spray and go toiletpot spray

Na het doorspoelen ruik je bij de Crazy lemon bijna niets van jou eigen kunstwerk, behalve de geur van citroen. Helaas vervliegt de geur snel, dus na het doortrekken is deze ook echt bijna weg. Logisch eigenlijk want het is natuurlijk geen echte wc-spray. Bij de andere 2 sprays is het wat teleurstellend. Dus onze favoriet is echt de Crazy lemon, deze zou ik dan ook weer opnieuw kopen.

Het Spray and go toiletpot spray flesje bevat 60ml en je doet er ook echt wel even mee. Op de verpakking staat 100 keer. Of het slecht voor het milieu is, weet ik niet. Ik had de doosjes al weggegooid dus daar ben ik naar vergeten te kijken wat er allemaal voor toevoegingen in zitten. Wel had ik een foto gemaakt van de gebruiksaanwijzing. Zet de flesjes sowieso hoog wanneer je kleine kinderen hebt om ongelukken te voorkomen.

Spray and go toiletpot spray

Heb jij al eens een toiletpot spray gebruikt?

4 Comments
 • Vlijtig Liesje
  januari 17, 2017

  Dit lijkt me wel wat voor mijn man…..

  Ik vind de flesjes overigens een lust voor het oog! Erg mooi vormgegeven.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…70 Simpele manieren om geld te besparenMy Profile

 • Els
  januari 18, 2017

  Dus hoe ik het gewoon bij echt luchtverfrisser :-). Soms erg nodig hier ;-).

 • rachel
  januari 18, 2017

  het zijn lekkere en leuke flesjes, ik had ze van dat dure merk, maar hier hangen ook sprays en staan er geurstokjes op het toillet hahah
  rachel onlangs geplaatst…Zuivel….no goMy Profile

 • Rien
  november 8, 2018

  Wij gebruikten het ook altijd en met goed resultaat. Maar, helaas verkoopt de Aldi hier (in Veenendaal) het niet meer. Iemand enig idee waar het nog te krijgen is?rien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.