De laatste 3 boeken die ik heb gelezen

4 0

Laatst gelezen boeken

Ik zou graag boekrecensies willen schrijven aangezien ik redelijk wat boeken verslind, maar ik weet niet of ik het kan. Misschien moet ik het binnenkort eens proberen en dan mogen jullie beslissen of recensies schrijven voor mij is weggelegd. Binnenkort, ok? Wel wil ik je vandaag vertellen welke 3 boeken ik laatst heb gelezen.

Thrillers

Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar thrillers. Het liefst spannend vanaf het begin tot het einde maar ja dat weet je niet van tevoren. Daarom lees ik eerst altijd wel verschillende recensies voordat ik een boek aanschaf. Dat andere mensen het boek 5 sterren geven wil niet zeggen dat ik het boek ook echt top vind maar toevallig de laatste 3 boeken die ik heb gelezen wel. Mocht je dus nog op zoek zijn naar spannende boeken om te lezen, blijf dan vooral even hangen.

Laatste 3 boeken die ik heb gelezen

Methode 15/33 – Shannon Kirk

Stel je voor: een hulpeloos, zwanger meisje van 16 dat net uit de veiligheid van haar eigen omgeving is gerukt en in een smerige bestelwagen is geduwd. Ontvoerd… Alleen…Doodsbang. Vergeet haar nu… Stel je in plaats daarvan een zwanger, manipulatief wonderkind voor. Ze wordt in een smerige bestelwagen geduwd en voelt vanaf het eerste moment van haar ontvoering een koelbloedig verlangen naar twee dingen: haar ongeboren kind redden en genadeloos wraak nemen. Ze gaat methodisch, berekenend en wetenschappelijk te werk bij het maken van haar plan. Niets laat ze aan het toeval over, onverstoorbaar maakt ze haar berekeningen en oefent ze, terwijl ze wacht… op het perfecte moment om toe te slaan.

In het begin kwam ik er maar moeilijk in. Rekenen en wetenschap is niet zo mijn ding. Niet dat je als lezer sommen moet gaan oplossen maar met de eerste paar hoofdstukken had ik gewoon echt moeite. Steeds wanneer ik mijn e-reader dicht klapte dacht ik, wat een apart boek. Het verhaal wordt door twee personen verteld. De ene keer verteld het slachtoffer en de andere keer de FBI agent die de zaak probeert op te lossen. Het boek is zo geschreven dat het lijkt of het verhaal persoonlijk aan jou verteld word, erg fijn! Zo wordt je echt het bloedstollende verhaal ingetrokken.

Beide personages die het verhaal vertellen bezitten een bijzondere gave. Het meisje kan haar emoties uitzetten waardoor zij erg rustig blijft onder de omstandigheden en zo een plan kan bedenken om te ontsnappen. De FBI agent heeft een supersterk geheugen en kan alles haarscherp in de verte zien. Je leert ze beiden goed kennen in het boek.

Mocht je niet van lugubere dingen houden dan zou ik het boek skippen. Maar heb je daar geen problemen mee dan moet jij dit boek echt lezen. Verbazingwekkend hoe een zwanger 16-jarig meisje een methode bedenkt om te ontsnappen én wraak neemt.

Later als ik dood ben – Ilse Ruijters

Elin denkt alles te hebben. Een leuke vent, fijne ouders, een vaste baan. Maar dan ontdekt ze dat haar verleden één grote kluwen leugens is. Wie zijn haar echte ouders? En wie is zijzelf eigenlijk? Er is maar één plek waar ze deze antwoorden kan vinden: in het criminele circuit. Ze zegt haar vertrouwde leven op, accepteert een baan in een tbs-kliniek en ontdekt veel te snel dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt.

Dit was echt een boek waarvan ik het erg jammer vond dat ik het uit had. Het verhaal is zo geschreven dat je verlangt naar meer. Het boek begint met dat de hoofdpersoon Elin in een plas bloed ligt van hieruit gaat het verhaal over hoe dit uiteindelijk gebeurd is. Elin heeft gehoord dat haar vader een TBS-er is. Om erachter te komen wie haar biologische vader is gaat ze dus in een TBS kliniek werken. Ze zet een punt achter haar relatie en stopt met het werken bij demente bejaarden. Al snel komt ze erachter dat haar hele leven een leugen blijkt te zijn.

Dit boek leest vlot weg door de korte hoofdstukken en is zo geschreven dat je het maar met moeite weg kan leggen. Het einde is ook erg verassend dit had ik niet verwacht. Een dikke aanrader!

In een donker donker bos – Ruth Ware

In een donker, donker bos een psychologische thriller met een geraffineerde plot, onverwachte wendingen en een loepzuivere kijk op vergiftigde vrouwenvriendschappen. Voor de lezers van Het meisje in de trein en Gone Girl. Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Nora besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan…

Ook weer een boek wat ik maar moeilijk weg kon leggen. Ik kon niet wachten tot ik steeds weer verder kon lezen. Spannend van het begin tot het eind en regelmatig werd ik in verwarring gebracht.

Nora besluit toch maar naar het vrijgezellenfeest te gaan in een glazen villa diep in het bos. Ze heeft al snel spijt van deze beslissing en beland in een nachtmerrie. Uiteindelijk wordt ze wakker in het ziekenhuis maar kan zich niets meer herinneren wat er nou echt is gebeurd. Ze ontsnapt uit het ziekenhuis en gaat terug naar de de villa in het bos. Beetje bij beetje komen de herinneringen in flarden tevoorschijn en word jij als lezer flink op de proef gesteld.

Mijn laatst gelezen boeken dus. Ik heb geprobeerd een beknopte beschrijving te geven en merk dat een recensie schrijven wat ik graag zou willen toch niet zo makkelijk is. Ik ben echt bang dat ik teveel over het verhaal prijsgeef. Maar goed oefening baart kunst en misschien durf ik het binnenkort aan. Momenteel lees ik het boek ‘Het meisje op de weg’. Ook weer een thriller.

Lees jij weleens boeken? Heb jij nog aanraders voor mij?

*Dit artikel bevat affiliatelinks.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Comments
 • marije
  april 18, 2017

  De laatste twee boeken klinken echt als aanraders. Ga ze op mijn to read zetten. Ik ben nu bezig in de nieuwe collega van Tammy Cohen .. super aanrader!

 • Nicole
  april 18, 2017

  Ik lees dus de laatste maanden helemaal niet! Terwijl ik er zo van houd.. zou eigenlijk ook een ereader moeten hebben!
  Nicole onlangs geplaatst…Borstvoeding – waarom ik het graag wil geven maar niet ga doenMy Profile

 • Lisette
  april 18, 2017

  Ik ben ook gek op boeken lezen, al is het er de laatste periode weinig van gekomen…Het boek, later als ik dood ben, lijkt me een aanrader.
  Ik ben momenteel aan de boekenserie van Frieda gewonnen van Nicci French. Ook erg leuk!
  Lisette onlangs geplaatst…Het Geboortekaartje Van LucasMy Profile

 • Vlijtig Liesje
  april 19, 2017

  Die laatste ken ik! De plot intrigeerde me. Maar ik vond die Nora een ontzettende zeur zeg. Op een gegeven moment had ik zin om haar te schoppen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe verwijder je honden- en kattenharen?My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.