Trek in zoet
De afgelopen weken heb ik totaal geen behoefte aan zoetigheid gehad. Tot afgelopen vrijdag. Ineens kreeg ik trek in van alles. Ik zag mezelf al zitten voor de televisie met een reep chocolade of een pak heerlijke koekjes. Gelukkig wist ik mezelf in te houden, maar toch…de trek in zoet bleef. Zondag was ik het zat, ik moest en zou iets van zoetigheid hebben maar dan wel iets wat bij mijn koolhydraatarme eet stijl past. Ik had al eens eerder een mugcake gemaakt, een cakeje in een mok maar dan met boordevol suiker er in. Zoiets moest het worden, maar zonder suiker en deze keer in plaats van in een mok in een glazen schaaltje. Het is een koolhydraatarm kaneel cakeje geworden, wat supersnel klaar is.
Magnetron
Ik heb het cakeje in de magnetron gemaakt. Heel snel klaar voor als je echt niet langer kan wachten. Gebruik je liever de magnetron niet dan kan je het cakeje ook in de oven maken in een klein ovenvast schaaltje. De baktijd is dan wel een stukje langer.
Wat heb je nodig voor één koolhydraatarm kaneel cakeje?
- Een schaaltje wat in de magnetron kan
- Een bakje om het beslag in te maken
- Bakspray
- 30 gram smart proteïne met vanillesmaak (of een andere eiwitpoeder)
- halve theelepel wijnsteen bakpoeder (gewone bakpoeder kan ook)
- 1 eetlepel kokosmeel
- halve theelepel kaneel
- 1 eetlepel Sukrin of andere zoetstof naar keuze
- 1 ei
- 50 ml kokosdrink (Alpro) ongezoete amandelmelk kan ook
- 1 dopje vanille extract
Hoe maak je het koolhydraatarm kaneel cakeje?
Vet het magnetronschaaltje in met bakspray en zet even apart. Meng de droge ingrediënten in een apart bakje met een vork goed door elkaar. Voeg dan het vanille extract, het ei en de ongezoete kokosdrink toe en mix goed door elkaar. Dit doe je gewoon met een vork. Schep het dikke beslag in het ingevette schaaltje en zet het in de magnetron. Ik heb mijn magnetron voor de zekerheid op 450 watt ingesteld en ben er bij blijven staan tot het cakeje klaar was. Dit duurde iets langer dan 2 minuten. Stel je je magnetron in op een hoger watt percentage gaat het natuurlijk sneller, maar de kans dat het cakeje dan niet helemaal gaar is van binnen is dan groot.
Laat het cakeje in het schaaltje een beetje afkoelen, daarna kan je het over scheppen op een bordje of je eet het zo uit het schaaltje. Ik heb er een echt feestje van gemaakt en heb er een dot verse slagroom op gedaan. Oeh dit was zo lekker!!!
Heerlijk voor als je een keer trek hebt in iets zoets en zo lekker je trek te stillen!
Maak jij weleens een cakeje in de magnetron?
Ik heb nog nooit cakejes in de magnetron gemaakt maar dit klinkt wel smakelijk. Wie weet 🙂
Ik word zo blij van je receptjes 😀
Nu nog even tijd zoeken om het ook te gaan maken!
Oh, wat ziet dit er lekker uit! De ingredienten heb ik in huis, moet ik binnenkort ook maar eens even proberen!
Maakt die slagroom het dan niet alsnog ongezond en vet?