Koken en bakken ik doe het liever niet

0 0

Ik hou niet van koken

Nee ik ben geen keukenprinses, ja ik probeer het wel. Maar alleen wanneer ik er echt zin in heb. Ik moet echt heel eerlijk toegeven dat ik eigenlijk helemaal niet zo van koken en bakken hou. Ik ben best lui wat dat betreft en heel erg verwend. Verwend door mijn man omdat hij degene is die al jaren de meeste dagen van de week kookt. Maar met het koolhydraatarme eten wat ik doe moet ik af en toe wel zelf koken, want ik kan niet altijd met de pot mee eten. 

Nieuw keukengerei

Daarom dacht ik, misschien moet ik het koken aantrekkelijker maken voor mezelf zodat ik het koken leuker ga vinden en er meer moeite voor ga doen. Ik heb weleens een opleving en dan doe ik echt mijn best maar misschien als ik mezelf eens verwen met nieuw keukengerei en pannen enzo, misschien blijft die opleving dan langer hangen. Ik bedoel hey, de slogun van mijn blog bevat ook het woord “food” en het is alweer te lang geleden dat ik wat lekkere recepten heb geplaatst. 

Het grotere werk

Er is een specifieke kookwinkel waar ik allang een keer wat wil aanschaffen. Habitas Online, heb ik er een keer een lepeltje gekocht waar ik balletjes uit een watermeloen kon scheppen. Maar we gaan nu voor het grotere werk. 

  • Bestek

Ons bestek bestaat al jaren uit verschillende setjes. We kopen een set en een week later zijn er alweer een mes of een vork kwijt. Mijn man neemt namelijk weleens wat mee naar zijn werk wat dan ook nooit meer mee terugkomt. Maar daar ga ik na een nieuwe set een vorkje uhm stokje voor steken. 

  • Keukenmessen

Een set mooie keukenmessen wil ik ook nog steeds hebben. Eentje met een mooi blok erbij waar je ze mooi in kan wegzetten.

  • Bakvormen

Aangezien ik, als ik zin heb, toch wel regelmatig een lekkere cake of taart bak, ben ik ook wel toe aan nieuwe bakvormen. Vierkante, ronde, kleine en grote. Yes please!

  • Pannen

En nieuwe pannen hebben voorrang. We zijn echt toe aan nieuwe kookpannen. Maar ook de braadpan, koekenpan en grillpan zijn dringend toe aan vervanging. Habitas here i come!

Hou jij van koken en bakken? 

Foto pannen via Shutterstock

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.