Je telefoon beschermen | een paar handige tips

0 0

Je telefoon beschermen met je leven

De keren dat ik bijna een hartverzakking had doordat mijn telefoon bijna uit mijn handen viel kan ik niet meer tellen. Die steek in mijn buik, terwijl ik hem nog net weet op te vangen of de juiste beweging weet te maken zodat hij godzijdank toch niet valt zorgt toch vaak wel even voor een zwaar stressmomentje. Vooral wanneer je kostbare toestel bijna helemaal van glas is. Je telefoon beschermen met je leven is dan echt niet overbodig. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden om je telefoon te beschermen tegen krassen, deukjes en dat soort dingen. Met de volgende tips beperk je de kans op schade.

Je telefoon beschermen doe je met de volgende tips

Screenprotector

Bescherm je beeldscherm met een screenprotector. Dit is een bijna onzichtbare beschermlaag en je merkt hier niets van. Je kunt je toestel gewoon zo gebruiken zoals je gewend bent. Kies je voor glas of plastic? Met glas is je telefoon beter beschermd tegen krassen dan met plastic en je hebt minder kans op luchtbelletjes onder de protector omdat glas makkelijker te plaatsen is. Een plastic beschermlaag is minder zichtbaar op je telefoon en je bent goedkoper uit. Zelf kies ik altijd voor glas omdat ik daar toch de beste ervaring mee heb.

Stevig hoesje

Je telefoon per ongelijk laten stuiteren kan iedereen overkomen. Alleen wel heel hard balen wanneer je er nooit een hoesje om heen hebt. Je telefoon beschermen met een hoesje is toch wel het minste wat je kan doen. Ik koop altijd silicone hoesjes oftewel een backcover. De zijkanten en de achterkant zijn dan goed beschermd. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bookcase of flipcase als je de voor en achterkant wilt beschermen. In deze hoesjes kun je vaak ook nog geld en pasjes kwijt. Veel geld hoeft een hoesje echt niet te kosten, aan bijvoorbeeld een telefoonhoesje voor iPhone X ben je gemiddeld zo’n 20 euro kwijt.

Kijk uit met water

Dat je je telefoon niet onder de douche mee moet nemen snap je wel, maar leg hem ook niet te dicht bij de douchecabine of op de rand van het bad. Ten eerste is het gevaarlijk en ten tweede, ook al is hij waterdicht kan het toestel toch schade op lopen. Daar zijn genoeg testen voor gedaan.

Je kan ook te ver gaan met je telefoon beschermen… Zoals ik, ik heb mijn telefoon vaak in mijn tas en in deze tas heb ik een plat make-up tasje speciaal voor mijn telefoon. Zo weet ik zeker dat mijn telefoon krasvrij blijft en er geen sleutels of andere harde voorwerpen schade aan mijn zo geliefde smartphone kunnen aanbrengen.

Je telefoon beschermen, hoe doe jij dat?

Lees ook: iPhone hacks die ik niet kende en jij misschien ook niet

Foto via Shutterstock

Je telefoon beschermen

 

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.