Inspiratie voor de perfecte hoekbank

3 0

Uitgebreid hangen op de hoekbank

Laatst had ik het erover dat wij snel een nieuwe loungebank willen kopen. Met loungebank bedoel ik een hoekbank en dan het liefst een grote waar wij met zijn viertjes uitgebreid op kunnen hangen of beter nog…lekker lui liggen. Lekker knus en gezellig dus.

Waarom een hoekbank?

Wij hebben een redelijk ruime woonkamer maar toch is een hoekbank fijner omdat het minder ruimte inneemt dan bijvoorbeeld de welbekende twee- en drie-zits banken. Bij deze ben je genoodzaakt om ze anders neer te zetten en vaak zit je dan met een open hoek tussen de banken en die vind ik vaak moeilijk op te vullen zonder dat de inrichting van de woonkamer te druk wordt. Ik hou gewoon niet van teveel poespas in huis.

Ook passen er op een hoekbank meer mensen en dat is fijn wanneer je bezoek krijgt en natuurlijk veel gezelliger.

inspiratie voor de perfecte hoekbank

Inspiratie voor de perfecte hoekbank

Om het mijzelf wat makkelijker te maken ben ik op zoek gegaan naar inspiratie voor de perfecte hoekbank. Ik wil graag een lichtgrijze, zwarte of witte bank, het liefst een witte maar dan liever niet van stof. Wij hebben nu een stoffen witte bank en je snapt het al, die krijgen we gewoon niet echt schoon meer. Maar als ik een mooie zwarte of lichtgrijze van stof tegenkom dan is dat prima. Het moet een riante hoekbank zijn waarin we breeduit kunnen zitten of languit op kunnen liggen. Omdat het aanschaffen van een hoekbank best een grote investering is, moeten we er wel een aantal jaar plezier van hebben dus goede kwaliteit is ook erg belangrijk. De stof van de bank moet ook makkelijk afneembaar zijn. Mijn kinderen zijn niet klein meer, maar mocht er per ongeluk toch een vlek op de bank komen, zou het fijn dat ik de vlek makkelijk kan verwijderen.

Mijn stijl

Ben je nieuwsgierig geworden wat een beetje mijn stijl is? Ik heb een paar foto’s toegevoegd.

inspiratie voor de perfecte hoekbank

Dit is wel echt mijn stijl, de bank moet dan wel iets kleiner zijn, maar hier zou ik zelfs mijn geliefde witte muren voor grijs verven.

inspiratie voor de perfecte hoekbank

Oh hier gaat mijn hartje sneller van kloppen, perfect wit! Alleen vind ik het zitvlak te smal.

inspiratie voor de perfecte hoekbank

Deze hoekbank is echt perfect, voor zoiets zou ik kiezen, maar dan in het grijs aangezien deze stoffen bekleding heeft en wit is erg besmettelijk.

Ik kan niet wachten tot het zo ver is om een nieuwe bank te gaan kopen. Wat is jouw stijl, en wat voor bank heb jij thuis staan?

Foto’s hoekbanken via Shutterstock.

Bewaren

3 Comments
 • marije
  december 16, 2016

  Oh die laatste bank is gaaf! Die zou ik zelf ook kiezen. Ik ben nog een beetje zoekende qua bank.

 • Ilse van Kreanimo
  december 16, 2016

  Wij hebben ook een hoekbank.
  En na drie kleine kinderen is die eigenlijk serieus aan vervanging toe.

  Het jammere vind ik aan banken in het algemeen dat de mooie vaak niet goed zitten. Ik heb graat steun in mijn nek en die leuke zijn vaak lager…

  Ik vind de hoekbank hier ook ideaal om de ruimte goed te benutten.

 • Vlijtig Liesje
  december 16, 2016

  Wij hebben een aftandse chesterfield en een houten bedbank van de kringloop. Ik ben niet zo’n fan van hoekbanken.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Millie Pie planner: review + winactie!My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.