Ik kom eindelijk in beweging!

6 0

Couchpotato

Wat een week was dit alweer zeg, even bijkomen en uitpuffen. Ik ben een beetje moe geloof ik. Deze couchpotato is de afgelopen dagen druk aan het bewegen geweest. Het mag in de krant met grote koppen dat ik eindelijk eens van die luie bank ben afgekomen. Ik kom eindelijk in beweging, het word nog wat met mij!

Ik hoor je denken, wat heb je dan gedaan?

Afgelopen zaterdag had ik met mijn nichtje besloten dat we weer zouden gaan lopen. Gewoon een paar keer in de week een uurtje lekker stevig wandelen. En ineens kwamen we op het idee dat zwemmen ook wel een perfecte vorm van beweging zou zijn. And so we did…! Maandagavond zijn we een uurtje wezen zwemmen. Gewoon baantjes trekken en kijken of we het wat zouden vinden om dit wekelijks te gaan doen.

Spierpijn en vermoeide benen

Nou ik zal je vertellen, ik heb jaren niet gezwommen. Ja op vakantie nam ik natuurlijk een duik maar baantjes trekken dat is echt jaren geleden. En maandag heb ik in 55 minuten 30 baantjes gezwommen van 25 meter. Best goed toch? Ik was daarna wel bekaf maar goed ik heb het toch maar even gedaan. De volgende dag voelde het alsof ik de marathon had gelopen jonguh! Spierpijn en vermoeide benen… Ik ben denk ik wel iets te hard van stapel gelopen hoor, maar op dat moment voelde het zo lekker dus ik ging er gewoon voor. Maar een ding is zeker, het zwemmen houden we erin, ik denk er zelfs over om 2 keer in de week te gaan. Zo fijn was het! Zwemmen is goed voor je spieren, is geestelijk ontspannend en is goed voor je hart en longen. Je verbrandt ook nog eens razendsnel calorieën en je verbetert je conditie. Alleen maar voordelen dus.

De conditie van een zak chips

Na een dagje rust te hebben gehouden besloten we om toch ook het lopen weer op te pakken. Woensdag in de namiddag gingen we op pad. Ik zou graag ooit eens de 5 kilometer willen hardlopen maar dat vergt natuurlijk veel oefening en momenteel heb ik de conditie van een zak chips. Nul komma nul dus! Dus voorlopig gaan we de komende weken stevige wandelingen maken. Omdat ik nog geen passende broek en goed jasje had voor het lopen ben ik natuurlijk eerst even gaan shoppen. Shopping is my cardio! Ik kocht een jasje en broek bij Aktiesport. Deze winkel gaat binnenkort hun deuren sluiten dus alles verkopen ze met fikse korting. In totaal was ik 27,95 kwijt voor de broek en het jasje. Lekker cheap!ik kom eindelijk in beweging

Ik kom eindelijk in beweging

Omdat het woensdag best wel lekker warm was buiten heb ik mijn nieuwe outfit nog geeneens aan gehad. Ik had nog een capri sportbroek en daarboven droeg ik een shirt. We hebben best een stuk gelopen. 7,1 km en bijna 11.000 stappen. Ik was zo blij als een klein kind, eindelijk eens boven de 10.000 stappen gehaald. Wel was ik daarna erg moe maar voldaan en ik heb heerlijk geslapen! Ook het lopen houden we erin! Ik kan niet wachten tot de volgende keer, ik ben blij want ik kom eindelijk in beweging!

ik kom eindelijk in beweging

Hoevaak beweeg jij in de week? En wat doe je dan voor sport of oefeningen?

6 Comments
 • Jonna@Burgertrutjes
  september 22, 2016

  Ik houd ook van wandelen, en snap de voldoening zodra je boven de 10.000 komt. In Berlijn heb ik op een dag 26.000 stappen gezet. BAM

 • Cindy - levenalsmama.nl
  september 22, 2016

  Ohh goed bezig! Ik vind het ook altijd fijn om te wandelen, er was ooit een tijd dat ik in staat was om lange afstanden te halen maar mijn conditie is inmiddels ook vergelijkbaar met die zak chips haha. Oeps.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Hiep hiep, hoera! Ninthe 2 jaar!My Profile

 • Ellen
  september 22, 2016

  Leuk om te lezen. Mooi dat je zo goedkoop kleding hebt kunnen scoren! Zwemmen lijkt mij ook wel weer lekker. Moet ik alleen eerst een passend badpak vinden… ?
  Ellen onlangs geplaatst…Makkelijk, snel en gezond koken + winactieMy Profile

 • Jessica
  september 23, 2016

  Wat goed dat je het zo lekker te pakken hebt. Zwemmen is echt wel een hele fijne oefening voor alles ! Succes!
  Jessica onlangs geplaatst…Vrienden uit (on)verwachtse hoeken…My Profile

 • Maris Maria Renne
  september 25, 2016

  Ik ben ook deze week begonnen na ehm… té veel jaren bankhangen en met een conditie van diezelfde zak chips dus. Was vreselijk afzien (verslag moet ik nog typen) maar deze week weer hetzelfde programma: 3 x trainen met een personal coach in de sportschool. Lord have mercy on my soul…
  Die 10.000 stappen red ik niet/nooit op een dag en zou ik wel graag in mijn systeem willen hebben!
  Zwemmen vind ik trouwens vreselijk: heb echt een hekel aan zwembaden en die chloorlucht die je uren daarna nog ruikt 🙂
  Maris Maria Renne onlangs geplaatst…Blogpraat: Social Media & IkMy Profile

  • Savethemama
   september 28, 2016

   Ik zou ook ooit nog wel willen werken met een personal coach, die verwacht natuurlijk dat je bij elke afspraak komt opdagen. Dat zou voor mij wel goed zijn. Ik red 10.000 stappen ook niet elke dag hoor, ik zit dagelijks op de helft maar 1 keer in de week wil ik ze wel halen dus daar kies ik dan een dag voor uit. Ik wil het wandelen trouwens wel verder opbouwen naar 2 of 3 dagen in de week. Ja vind je zwemmen vreselijk? Ik niet vind het heerlijk, was vroeger al een kleine waterrat 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.