Mijn hond en poes, Bella en Lola

2 0

Hond en poes

Bella 7 jaar, Lola bijna 1 jaar. Nee dit zijn niet de namen van mijn kids maar van mijn hond en poes. Of nou ik behandel ze wel als mijn kinderen, they are part of the family. Dat zal je vast wel herkennen als je zelf ook huisdieren hebt. Je verwend die beestjes net zo hard.

Bella

Bella haalde ik in huis in 2011 toen ik thuis zat met een burn-out en last had van pleinvrees. Ik durfde niet meer alleen de straat op en zij heeft me daar zo goed bij geholpen. Drie keer per dag verplicht naar buiten om haar te laten plassen en steeds durfde ik een stukje verder te lopen. Verplicht naar buiten want het was mijn hond en niemand anders zou haar uitlaten. Ik heb zoveel liefde voor haar!

Hond en poes

Lola

Lola kwam vorig jaar bij ons in huis toen ze 12 weken jong was. Eindelijk, na jaren te hebben gezeurd kreeg ik dan toch mijn zin. Ik mocht een kitten! Op één voorwaarde, alleen ik zou de kattenbak schoonmaken en niemand anders. Pfff whatever geen probleem joh! Als ik maar mijn zin kreeg…

Hond en poes

De boel slopen

Net als toen mijn kids klein waren slopen Bella en Lola af en toe de boel. Lola hangt soms in de rolgordijnen of krabt met haar nagels aan stoelen en Bella scheurt haar knuffels uiteen of sloopt regelmatig haar hondenkussen. Nu vind ik dat van Bella niet zo erg maar Lola moet nog heel wat afleren die kleine donder. We hebben wel een krabpaal maar waarschijnlijk is deze nu te klein voor haar dus we moeten op zoek naar een hogere aangezien zij zich uitstrekt wanneer ze ergens aan wilt krabben. Mocht er iemand tips hebben om het krabben aan meubels tegen te gaan hoor ik het graag.

Overal lak aan

Een kat luistert natuurlijk minder goed dan een hond. Wanneer ik Bella op haar donder geef dan stopt ze meteen maar Lola heeft nogal overal lak aan. Helaas is dat kat eigen, die kan je niet echt commando’s geven. Katten zijn eigenwijs! Net als mijn dochters haha.

Heb jij huisdieren en zijn zij ook zo verwend?

2 Comments
 • Babs
  maart 16, 2018

  Ik had vroeger ook honden, 2 lieverds en die verwende ik ook tot op het bot. Mijn katten verwen ik ook veel, zij komen ook altijd naar mij toe als ze willen eten. En dat slopen herken ik, onze honden hadden de hele bank uitgegraven, een afstandsbediening en heel wat schoenen. Tja, wat kan je doen, erom lachen maar. Ze waren toen nog heel jong dus dat ging over.
  Mijn katten hebben inmiddels de vitrage ook kundig bewerkt en zijn dol op een leren stoel en mijn handtassen om daar hun nagels in te zetten. Ik hang tegenwoordig mijn tassen maar op 😉
  Maar wat hou ik van ze!

 • Leon
  mei 30, 2018

  Ja heb twee hondjes.. ze zijn super verwend! Vooral de kleinste.. ik ken het niet helpen, want ze stralen zoveel liefde uit! Elke keer als ik thuis kom, dan krijg je zoveel knuffels en liefde van de hondjes.. ik kan het niet laten om ze alles te geven wat ze willen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.