Aardbeienlimonade homemade en suikervrij

17 0

Verfrissende aardbeienlimonade

Het lukt mij momenteel niet om het koolhydraatbeperkte eten op te pakken. Met deze zomerse temperaturen heb ik echt veel trek in fruit en wanneer je koolhydraatbeperkt eet mag je maar één stuk fruit per dag. Dat trekt deze chick nu echt even niet. Dus wat deed ik, ik ging naar de markt en kocht lekker veel fruit waaronder 2 bakken aardbeien. Ik kwam op het idee om een heerlijke verfrissende aardbeienlimonade te maken.

Ze eten ze liever op

Mijn dochters waren het daar niet mee eens want ze vonden het zonde dat ik een hele bak aardbeien in de blender zou gooien, ze eten ze liever op. Dikke pech voor ze…. Nonsens! Wie heeft de aardbeien betaald? Ikke, dus ik maakte lekker mijn aardbeienlimonade waar ik zo’n zin in had. Wel een suikervrije versie, gezoet met vloeibare Stevia, maar je kan de Stevia natuurlijk vervangen door gewone kristalsuiker.

aardbeienlimonade

Wat heb je nodig?

• 1 bak aardbeien, ontdaan van het kroontje en gewassen.
• Het sap van 1 citroen.
• 800ml water.
• 1,5 theelepel vloeibare Stevia of suiker naar wens.
• Een kan of fles waar minstens 1 liter in past.

Hoe maak je de aardbeienlimonade?

Het is echt zo simpel en zo gepiept. Doe de schoongemaakte aardbeien in de blender, samen met het citroensap en het water. Ook doe je de Stevia of de suiker erbij, en blend dit voor 2 minuten. Hierna schenk je het over in de kan of fles en zet je de aardbeienlimonade een paar uur in de koelkast.

aardbeienlimonade

aardbeienlimonade

Serveer de aardbeienlimonade met ijsblokjes, een paar stukjes aardbei en een schijfje citroen als garnering. Een hip rietje in het glas en genieten maar! De aardbeienlimonade is super lekker en een fijne verfrissende dorstlesser bij warme temperaturen. Mijn glas was binnen no time leeg!

Wat drink jij met deze zomerse temperaturen om de dorst te lessen? Maak je ook weleens zelf limonade?

17 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.