Elektrisch roken, gestopt met sigaretten

0 0

Elektrisch roken deed zijn intrede

Vanaf dat ik klein was groeide ik op met rokers om me heen. Mijn moeder rookte zo af en toe, mijn vader rookte een pakje shag per dag en twee van mijn zussen rookten ook. Vaak hoor je dat kinderen van rokers ook gaan roken, voor mij geldt dat zeker. Ik begon op mijn 18de met zo af en toe voor de gezelligheid een sigaretje te roken tijdens het uitgaan. Eerst een peukkie bietsen bij vriendinnen en later werd het in het weekend een pakje kopen. Van het één komt het ander en voor ik het wist rookte ik elke dag. Een aantal jaren geleden deed het elektrisch roken zijn intrede, hier was ik zeer benieuwd naar.

Dit is voor velen een hulpmiddel geweest om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken. Voor anderen, omdat het minder schadelijk is dan echte tabak, een keuze geweest om bewust over te stappen voor hun genot.

Overstappen van sigaretten naar elektrisch roken

Na mezelf te hebben ingelezen over elektrisch roken durfde ik de stap te nemen om een e sigaret aan te schaffen. Ik weet nog precies dat het een justfog e sigaret was, een mooie zwarte en wat was ik er blij mee. Eindelijk een manier om van het echte roken af te komen. En daarbij het voordeel dat er geen rookgeur meer om me heen hing. Van de één op andere dag gooide ik mezelf in het diepe en stopte ik met sigaretten roken met behulp van de e sigaret. Ik kocht geen pakjes meer dus ik bespaarde aardig wat geld. En kreeg minder schadelijke stoffen binnen. Wanneer je tabak rookt vindt er namelijk verbranding plaats, bij een e sigaret vindt er verdamping van de vloeistof plaats.

Dankzij de e sigaret is het me gelukt om te stoppen met tabak te roken! Natuurlijk had ik de eerste paar dagen tot weken enige moeite en was er nog wel een lichte drang naar een echte sigaret. Maar wanneer je door hebt welke vloeistof jou het beste bevalt en welke hoogte van de nicotine in de vloeistof op dat moment goed voor jou is… Dan zal de trek in een sigaret weggaan.

Afbouwen e sigaret

Ben je begonnen met e-smoken om helemaal van het roken af te komen dan moet je daar wel de tijd voor nemen. Op internet zijn genoeg afbouwschema’s te vinden. Het ligt er ook een beetje aan met welke sterkte nicotine je begint. Zelf begon ik met 12 mg en na een aantal weken kon ik al zakken naar 8 mg en zo verder naar beneden. Zelf rook ik nog steeds met de elektronische sigaret voor mijn genot, maar ik ken een heleboel mensen die uiteindelijk afgebouwd hebben naar 0 mg. En daarna nooit meer een sigaret hebben aangeraakt ook geen elektrische. Mocht jij gestopt zijn met roken met behulp van een e sigaret ben ik benieuwd naar jouw ervaring. Laat je het me weten in een reactie?

Note: Ik ben er van op de hoogte dat de e sigaret de laatste tijd steeds negatiever in het nieuws is. Zoals met meerdere dingen heeft een ieder recht op zijn of haar eigen mening over wat wel en niet goed is. Ook ben ik geen arts en is deze blog gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

 

 

Foto via Shutterstock

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.