Vanaf kleins af aan was eten een hel
Mijn moeder zou haar oren en ogen niet geloven. Haar dochter eet groenten! Ze zou super trots op me zijn en zelf ben ik dat ook wel een beetje. Vanaf kleins af aan was eten een hel, ik heb mijn moeder grijze haren bezorgd want ik wilde absoluut geen fruit én geen groente eten. Op een gegeven moment gaf ze het op en was ze al blij wanneer ik een beetje aardappelen en wat vlees met appelmoes naar binnen kreeg. Ze heeft altijd gezegd, wacht maar tot je een vent krijgt. Dan moet je wel! Ik lachte haar altijd uit wanneer ze dat zei. Maar ze had gelijk….
Met enige dwang
Die vent van mij heeft voor elkaar gekregen wat mijn moeder niet lukte. Wel met enige dwang, dat was ook wel nodig. Tegenwoordig eet ik al heel wat jaartjes fruit en groente. Ik eet nog niet alle groenten maar ik ben aardig op weg, ik durf tenminste te proeven. Eergisteren at ik voor het eerst in mijn leven courgette, dan wel in de vorm van courgetti met tonijn… Maar toch heb ik het zonder kokhalzen en zonder vieze gezichten opgegeten en bord leeg! Ja het wordt echt nog wel wat met mij he… Courgetti is trouwens spaghetti, maar dan van groente.
Weinig calorieën en koolhydraten
Aangezien ik de courgetti met tonijn erg lekker vond, dacht ik dat het ook wel leuk zou zijn om het recept te delen. Courgette is super gezond en zit boordevol vitamine C, vezels en mineralen en is licht verteerbaar. Ook bevat courgette weinig calorieën en koolhydraten. Perfect!
Je kan courgette op veel verschillende manieren eten, maar ik wilde echt de Courgetti een keer proberen. Ik heb zo’n spirelli ding waar je zelf de sliertjes mee kan maken maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Dus ik kocht bij Albert Heijn de kant en klare Courgetti. Dit bakje is voor 2 personen en kost €1,99. Natuurlijk moest ik het nog wel verder bereiden.
Benodigdheden voor Courgetti met tonijn
1 bakje Courgetti (AH) of 2 courgettes
2 blikjes tonijn op water
1 rode ui (groot)
2 Roma tomaten
2 teentjes knoflook
Peper
Zout
Theelepel gedroogde oregano
Olijfolie
Zo maak je het
Snipper de ui, en pers 2 teentjes knoflook uit. Zet dit even apart terwijl je de tomaten in blokjes snijd, verwijder van tevoren wel de zaadjes. Maak daarna de blikjes tonijn open en giet deze af.
Verwarm een scheutje olijfolie op middel vuur en bak hierin de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak dit nog even mee. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt. Dan voeg je de tonijn toe en verwarm even mee. Stop de Courgetti erbij en roerbak dit mee tot de Courgetti zacht genoeg is. Let op, niet al te lang anders word het papperig. Op het laatst doe je de theelepel oregano en de peper en zout erbij naar smaak. Roer nog even goed door.
Aan tafel! Eet smakelijk!
Heb jij weleens Courgetti gegeten?
Ik blijf courgette pasta een raar iets vinden maar het recept klinkt wel heel erg lekker.
Lijkt mij lekker zeg!!!
thnxxx meis!! ik ben niet zo fan van tonijn door mijn courgettepasta denk ik maar ik lust beiden dus ik gaat het gewoon maken van de week 😀
Dat klinkt lekker!!! Courgetti wil ik heel graag nog eens proberen, nog steeds niet gegeten, al eten we heel vaak courgette.
Dit ziet er dus gewoon ook ECHT lekker uit he! Ikzelf ben gék op courgetti, maar vriendlief noemt het steevast courgetver. Of het me dus ooit gaat lukken om dit te maken…?
Voor hoeveel personen is dit recept?