Bier voor vrouwen, deze wil ik ooit eens proeven

1 0

Bier is alleen voor mannen

Wie is het eens met de stelling dat bier alleen voor mannen is? Wat een domme stelling, ik ben het er dus niet mee eens. Net zoiets als vrouwen horen alleen achter het aanrecht. Gelukkig leven we nu in een tijdperk waar veel meer kan en vrouwen kunnen dus lekker ook gewoon een biertje drinken. 

Ik moet zeggen dat ik meer van de sterke drank ben. Een lekkere ijskoude Bacardi Limon gaat er wel in hoor. Met gemak, twee of drie heb ik ook geen moeite mee. Ik lust wel een drankje, daar ben ik eerlijk over. Maar goed tegenwoordig zie ik in mijn vriendenkring steeds meer vrouwen bier drinken en ik ben nu toch ook wel nieuwsgierig aan het worden. Ga ik het lekker vinden of niet? En wie niet probeert komt er nooit achter. Dus ik heb even wat onderzoek gedaan en er zijn een aantal biertjes die ik wel durf te proberen.

La chouffe bier

Je weet wel dat flesje met een kabouter op het etiket. Een Belgisch bier ongefilterd blond bier La Chouffe is een bier dat is hergist op de fles gekruid met koriander en een lichte hopsmaak, la chouffe bier here i come! 

Bier voor vrouwen

Gebrouwen door vrouwen

Ja echt! Gebrouwen door Vrouwen. De twee zussen zijn thuis begonnen met bier brouwen, in een pan van 35 liter. Nu zoveel jaar later weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol biertje kunnen maken. Ik denk dat ik de Tricky Tripel als eerste wil proberen. Het schijnt een zware jongen te zijn, een vol biertje waarin veel mout is verwerkt. Hij schijnt zo lekker te zijn dat het tricky kan zijn, dus hij zal waarschijnlijk snel in knallen. 

Bier voor vrouwen

Quadrupel

Weer een zwaar biertje met een volle, zoetige smaak. Schijnbaar proef je er iets van karamel, koffie en chocolade in. Oeh lekker! Ook deze schijnt er hard in te knallen dus wees voorzichtig, ik ook denk ik. 

Bier voor vrouwen

Don’t worry be happy

Voorlopig hou ik het even bij drie biertjes die ik graag zou willen proeven. We moeten niet al te dronken worden, ook al komt dit zo af en toe nog weleens voor. Ach je leeft maar één keer toch? Don’t worry be happy! 

Hoe zit dat met jou? Drink jij weleens een biertje? 

Foto glazen bier via Shutterstock

 

1 Comment
  • Babs
    juni 28, 2018

    Wat leuk! Ik drink nooit meer bier, maar Quadruppel lijkt mij toch wel heel lekker! En die zag ik toevallig laatst staan in het schap!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.