Hoe houd Roelina alle ballen in de lucht?

2 0

Alle ballen in de lucht

Als moeder, vrouw van, werknemer en blogger heb ik het vaak erg druk met van alles en nog wat en soms heb ik het gevoel dat ik maar wat doe om alles voor elkaar te krijgen. Vaak denk ik dan weleens aan alle andere bloggende moeders hoe zij dat toch doen en volhouden. Ik vroeg aan collega bloggers om te vertellen hoe zij alle ballen in de lucht houden. Misschien kunnen we van elkaar leren, of worden er handige tips gedeeld. Vandaag de beurt aan Roelina, zij blogt op roelina.nl.

Ik schreef er op mijn eigen blog ook al over, hoe wij moeders dat nou toch doen? Het intrigeerde mij namelijk nogal dat zoveel moeders werken, hobby’s hebben, sporten beoefenen en soms zelfs nog met gezondheidsproblemen kampen. Dat wij moeders dat allemaal doen in combinatie met het moederschap, dat bewonder ik. Maar toen kwam ik tot de conclusie dat ook ikzelf tot die groep moeders behoor. Want ook ik houd verschillende ballen hoog. Heb je even?

Roelina is de naam

Ik ben trouwens Roelina. Een ‘working mom’ en 18 jaar gelukkig ongetrouwd met mijn allerbeste maatje, de vader van onze 3 kindjes. Onze eerste, ons engelmeisje, is 2 weken na haar geboorte overleden aan een zeer zeldzame aandoening genaamd Alveolaire Capillaire Dysplasie, ACD. Daarna hadden we het geluk dat we nog 2 gezonde zoons mochten krijgen. Samen met mijn 3 mannen, onze knotsgekke boxer en 2 kippen wonen wij als ‘busy family’ in ons huishouden van Jan Steen.

alle ballen in de lucht

Full time werkende moeder

Ik ben altijd al een soort ‘workaholic’ geweest. Voordat ik moeder werd, werkte ik 40+ uur in de week. Ik heb dan ook kei leuk werk, want ik mag de hele dag creatief bezig zijn en daar haal ik enorm veel voldoening uit. Maar toen werd ik dus moeder en zo besloot ik om toch maar ietsepietsie minder te gaan werken. Nu werk ik 36 uur in de week op een marketing-/communicatie-afdeling van een verkoopkantoor. Een leuke, maar drukke job, ik zit er nooit stil. Gelukkig maar want dat past ontzettend goed bij dit drukke baasje.

Moeder met (te)veel hobby’s

Naast mijn werk, heb ik een hele bak aan hobby’s. Ik ben namelijk ook thuis graag creatief bezig. Ik teken, schilder en knutsel bijvoorbeeld graag. Daarnaast werk ik voor mijzelf als grafisch vormgeefster en blog ik. Dit alles prop ik allemaal in de laatste uurtjes van de dag. Wanneer mijn kids slapen als roosjes en alle huishoudelijke rompslomp is gedaan. Dan duik ik achter mijn laptop. Of verandert mijn woonkamer in een creatieve studio met rondslingerende knutselspullen of half geschilderde meubeltjes die gepimpt moeten worden.

alle ballen in de lucht

Moeder met hond

Stil zitten kan ik niet. En dat hoeft gelukkig ook niet, want we hebben een hond, een grote. Een stuiterende boxer die zich niet laat afschepen met een blokje om. Dus ik wandel ook veel. Minimaal een uur per dag. Heerlijk vind ik dat en het is meteen een goede manier om in beweging te zijn. Want sporten dat doe ik niet. Simpelweg geen tijd voor.

alle ballen in de lucht

Kroost op bed, tijd voor mijzelf

Ik moet zeggen: dat moederen en al mijn hobby’s onderhouden is soms best lastig. Mijn blog bijvoorbeeld, dat kost erg veel tijd en dat heb ik niet altijd. Het onderhouden van social media schiet er dan ook nog wel eens bij in. Fail, ik weet het, maar mijn jongens gaan nou eenmaal voor. Als zij wakker zijn, is mijn aandacht voor hen. Wanneer mijn kroost op bed ligt, ga ik pas bezig met dingen voor mijzelf. Dat geldt dus ook voor het huishouden. De meeste van de huishoudelijke klusjes doe ik dan ook op mijn vrije middag, wanneer mijn jongens op bed liggen. Het voordeel van middagslaapjes heb ik nu nog, dus daar maak ik dan maar dankbaar gebruik van.

Werken mede mogelijk gemaakt door opa’s, oma’s en het KDV

Werktechnisch kan ik het gelukkig goed combineren. Ook mijn vriend werkt namelijk niet meer fulltime en op de dagen dat wij thuis zijn, zijn onze kinderen dat dus ook. Op alle andere dagen wordt er op ze gepast door opa’s en oma’s of gaan ze naar het KDV. Daar hebben ze het zo naar de zin dat ze soms ’niet eens mee terug naar huis willen. Ik breng ze er dus met een gerust hart naar toe.

alle ballen in de lucht

Zo houd ik alle ballen in de lucht. Best een hoop ballen als ik het zo teruglees. Maar wel ballen die mij allemaal, stuk voor stuk, veel voldoening geven. En volgens mij is dat waar het ‘in the end’ om draait. Dat je gelukkig bent en blij met de keuzes die je hebt gemaakt. Mijn ‘all time advice’ is dan ook: mama(s), doe wat jouw gelukkig maakt. Want alleen wanneer jij gelukkig bent, zijn je kids dat ook. Dat maakt wat mij betreft iedere moeder, of ze nou werkt of niet, een goede moeder!

Hoe hou jij alle ballen in de lucht? Wil je dat ook een keer vertellen in een gastblog? Stuur dan een mailtje naar info@savethemama.nl dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Bewaren

2 Comments
 • Roelina
  maart 9, 2017

  Dank je dat ik mee mocht doen, het is een leuke gastblog geworden. Ik blijf de serie zeer zeker volgen.

 • Ilse Van Kreanimo
  maart 9, 2017

  Ook een zeer bezige bij.
  Ik herken er wel veel van.
  Te veel hobby’s bijvoorbeeld ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.