15 vragen aan Vivian van Stay alive and cooking

1 0

15 vragen aan een blogger

Elke donderdag stel ik “15 vragen aan” een collega blogger. Deze vragen zullen niet speciaal blog gericht zijn. Het kunnen gekke vragen zijn, serieuze vragen…. Noem maar op. Door middel van het bekijken van zijn of haar blog en social media kanalen bedenk ik 15 vragen die mijn collega blogger mag beantwoorden. Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar de persoon achter een blog? Lees dan elke week de antwoorden op de uiteenlopende vragen die ik stel in “15 vragen aan”.

Deze week de beurt aan Vivian zij blogt op Stay alive and cooking. De naam zegt het al, op haar blog deelt ze haar liefde voor koken maar ook plaatst ze weleens updates over haar leven, travel guides en restaurant reviews. Welke vragen heb ik voor Vivian bedacht? Lees snel verder.

15 vragen aan…

1. Kan je als eerste iets meer over jezelf vertellen. Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, kids? Hoelang blog je al, waarom ben je gaan bloggen. Wat doe je naast het bloggen?

Hoi, mijn naam is Vivian en ik ben 21 jaar oud. Ik woon en studeer (hogere hotelschool) in Breda, ben verliefd en woon samen met mijn vriend Gijs in een leuk appartementje dicht bij de stad.

Ik blog sinds januari, en ben begonnen omdat ik studenten zoals mijzelf wil laten zien dat lekker koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Daar ging nogal wat aan vooraf… Ik als beginnend studentje kookte namelijk altijd inspiratieloos, vaak hetzelfde en meestal met pakjes en zakjes. Saai! Dat kon beter. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en toen mijn broertje me vroeg “hoe ik dan smaak aan mijn eten gaf” wist ik het zeker: ik ging mijn leerproces fotograferen, opschrijven en delen met de wereld. In de hoop dat ik een aantal mensen weet te overtuigen hetzelfde te doen!

2. Wat is je favoriete recept dat je ooit hebt gedeeld op je blog? Heb je er ook een foto van?

Help, dat is een moeilijke vraag. Mijn favoriete recept is waarschijnlijk iets met pasta of een lekker ontbijtje, ik kan heel blij worden van goed gelukte experimenten… Maar het meest trots ben ik op de foto van mijn salade met aardbeien, tomaatjes, mozzarella en gerookte kip met huisgemaakte basilicum/balsamico dressing. Dit is namelijk de eerste foto die geaccepteerd is door Foodgawker: een website die alleen de mooiste food foto’s deelt met een link naar de website van de blogger!

15 vragen aan
3. Je verteld op je blog dat je problemen hebt met anxiety oftewel angst. Welke angst heb je?

Dat klopt, ik heb wat ze noemen een Sociale Angststoornis. Klinkt misschien heel groot maar eigenlijk houdt het in dat ik me teveel bezig hou met wat andere mensen van mij denken. Zie het als een vergrote faalangst: ik kan me zo druk maken (ben ik wel goed genoeg?) dat ik last krijg van paniekaanvallen. Ik veroorzaak de angst doordat ik er zo bang voor ben, terwijl ik heel goed weet dat dit niet nodig is! Dit is ook een van de dingen die ik probeer te delen op mijn blog. Soms wel eng, het is toch iets heel persoonlijks wat ik deel. Maar ik hoop hiermee ook andere mensen te helpen en wat meer awareness te creëren voor angststoornissen zoals die van mijzelf. Dank voor je vraag!

4. Disney films maken je blij, wat is je favoriete Disney film?

Ja, ik ben af en toe net een klein kind. Verstand op nul en lekker animatie of dierenfilms kijken, haha! Favoriete Disneyfilms blijven toch wel Up, Big Hero 6 en Finding Nemo. Maar ik kan van alle animatie films genieten 🙂

5. Welke bad habits heb je?

Mijn grootste slechte eigenschap is toch wel dat ik me veel te druk maak denk ik. Onzeker zijn. Is dat een slechte eigenschap? Verder ben ik best een beetje perfectionistisch, wat helemaal niet erg hoeft te zijn maar er wel voor zorgt dat ik de lat voor mezelf vaak veel te hoog leg.

6. Je favoriete cheatmeal is?

Ik eet wel gezond maar het is niet zo dat ik doe aan “cheatmeals” en zulke dingen hoor, ik kook gewoon wat ik lekker vind en dat is de ene keer wat gezonder dan de andere keer. Als ik denk aan ongezond eten dan is het denk ik een bord pasta met lekker veel kaas. Of een pizza, en heel veel desserts!

7. Is het waar dat de koelkast van een foodblogger altijd rijkelijk gevuld is?

Ja, dat is in mijn geval echt de waarheid. Niet alleen de koelkast ligt vol (ik heb al zo’n koelkast die 1.5 keer zo groot is als een normale studenten koelkast) maar ook alle keukenkasten: ik heb zo veel keuken apparatuur en ingrediënten dat mijn vader er een heel keukenmeubel bij heeft gemaakt!

8. Ik ben nog nooit in Breda geweest. Waar zou jij mij heen sturen, wat ik echt gezien of gegeten moet hebben in Breda?

Oh Breda is zo leuk joh! Ik ben helemaal verliefd op deze stad. Het heeft wel alle gemakken van een grote stad (winkelstraat, Pathé, theater etc etc) maar het voelt toch als een gezellig dorpje. Als ik je ergens heen zou moeten sturen zou ik zeggen loop een rondje door het park (of het bos!) en neem zeker een kijkje op de grote markt. Dat is “het” plein bij de kerk van Breda: hier liggen allemaal restaurantjes en het is altijd gezellig druk. Zeker in de zomer zitten de terrassen helemaal vol: lekker mensen kijken dus!

9. Wat is het gekste wat je ooit gedaan hebt?

Misschien het feit dat ik twee jaar geleden helemaal in m’n eentje naar Sydney verhuisde voor een half jaar, dat was best gek. Ik had nog nooit iets alleen gedaan en toen zat ik daar, letterlijk aan de andere kant van de wereld!

10. Waar ben je voor het laatst op vakantie geweest?

Ik ben in januari met m’n vriend naar Rome geweest. Fijn een paar daagjes de stad bekijken en lekker eten, we zaten in een leuk appartement midden in de stad en hebben heel veel gezien en gedaan. Echt een mooie stad!

11. Noem 5 dingen waardoor je echt pissed off kan raken.

Ik kan heel erg kwaad worden van mensen die kortzichtig zijn en van alles roepen terwijl ze daar geen verstand van hebben. In dezelfde categorie: racisme. Ik kan heel kwaad worden als dingen me niet lukken of als ik oneerlijk behandeld word, en als laatste.., Kan ik niet zo goed tegen chaos.

12. Welke celeb zou jij willen zijn en waarom?

Ik weet niet of ik beroemd zou willen zijn, het lijkt me niks dat iedereen je herkent op straat en dat je geen privacy meer hebt! Maar als ik toch moest kiezen koos ik iemand zoals Nigella Lawson, ik ben benieuwd hoe ik het zou doen in mijn eigen kookprogramma.

13. Mislukt er weleens een recept bij jou?

Ohhhh ja hoor! Het smaakt meestal nog wel oké maar het ziet er dan iets anders uit dan gepland. Zoals de eerste (en enige) keer dat ik zelf gnocchi ging maken: m’n handen zaten aan elkaar geplakt en ik moest wachten tot m’n vriend thuis kwam om me te redden!

14. Wat is je grootste blunder?

Blunders probeer ik altijd zo snel mogelijk te vergeten. Ik kan me daar zo druk om maken! Maar als ik er dan toch een onthouden heb is het de keer dat ik 3 keer de trein miste (achter elkaar!!) omdat ik steeds bij het verkeerde spoor stond. Hallo, dat is toch best een behoorlijke blunder als je ‘t mij vraagt.

15. Beschrijf de perfecte romantische avond met je vriend.

Lekker samen uit eten en van alles proeven, of samen op de bank met allemaal hapjes en een goede film.

15 vragen aan

Vivian bedankt voor het meedoen, erg leuk om jouw antwoorden te lezen. Volgende week weer een nieuwe 15 vragen aan!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Comment
 • YuSt
  augustus 18, 2016

  Wat leuk om te lezen, ben nog niet zo bekend met foodbloggers.
  En leuk dat jij op jouw blog je richt op studenten… Heb ik nog hoop dat als die van mij gaat studeren er in ieder geval een blog bestaat waar hij tips vandaan kan halen!
  En lieverd… Hier is een steuntje voor jou. Ik vind je tof! ?
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched-it | KOH | Dirty Pink | Koh nagellakMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.