15 vragen aan Anita van Mindjoy

By 6 0

15 vragen aan een blogger

Normaal stel ik elke donderdag “15 vragen aan” een collega blogger, deze keer nog een keer op zondag, nog even inhalen van de vakantie. Deze vragen zullen niet speciaal blog gericht zijn. Het kunnen gekke vragen zijn, serieuze vragen…. Noem maar op. Door middel van het bekijken van zijn of haar blog en social media kanalen bedenk ik 15 vragen die mijn collega blogger mag beantwoorden. Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar de persoon achter een blog? Lees dan elke week de antwoorden op de uiteenlopende vragen die ik stel in “15 vragen aan”.

Vandaag stel ik 15 vragen aan Anita, zij blogt op Mindjoy over zaken die haar bezig houden (mind) en waar zij vrolijk van word (joy). Zij hoopt haar lezers hiermee te inspireren.

 1. Kan je als eerste iets meer over jezelf vertellen? Ben je verliefd, verloofd, getrouwd? Hoelang blog je al, wat doe je naast het bloggen etc.

Ik ben Anita, 32 jaar en getrouwd met mijn grote liefde R. Ons gezin is vorig jaar uitgebreid met de komst van Louie, een Franse Basset pup. En we zijn nu in verwachting van ons eerste kindje, wat helaas niet zo vanzelfsprekend is geweest. Ik blog sinds augustus 2014 op mindjoy.nl, een blog over mindfulness, wijsheden en positiviteit. Daarnaast werkte ik in de verstandelijk gehandicaptenzorg maar door een bedrijfsongeval met een cliënt ben ik nu met een coach op zoek naar ander werk.

 1. Ik las dat je ook fan bent van de serie Breaking Bad. Welk seizoen was jouw favoriet?

Daar vraag je me wat! Je moet gewoon de gehele serie kijken omdat het gewoon de beste serie OOIT gemaakt is. Maar als je mij echt een seizoen laat kiezen ga ik voor het laatste en vijfde seizoen. Hier komt alles bij elkaar, geeft zoveel hoogtepunten en vooral de cliffhanger van de midseason aflevering was geniaal. De manier waarop Hank erachter komt dat Walt degene is die overal achter zit. En natuurlijk ook de finale FeLiNa, wat een anagram is voor finale en de chemische symbolen van ijzer, lithium en natrium (lees: bloed, meth en tranen) bevat. Ja fangirl hier, haha!

 

 1. Hoe mindful ben jij?

Wat leuk dat je mij deze vraag stelt want normaal stel ik 7 persoonlijke vragen aan andere bloggers om erachter te komen hoe mindful zij zijn. Ik sta positief in het leven en probeer geen conclusies te verbinden aan datgene wat ik om mij heen zie. Ik kan tot een bepaalde hoogte geduld opbrengen maar ben met tijden wel een stresskip alhoewel dat aan de oppervlakte niet altijd op te merken is. Loslaten gaat de goede kant op en met een frisse blik ergens naar kijken ook. En mezelf accepteren zoals ik ben gaat gelukkig elk jaar weer beter.

 1. Ik zie dat je meedoet aan de 2016 reading challenge. Welk boek ben je nu aan het lezen, waar gaat het over?

Ik had nog een hele stapel boeken in huis liggen die ik nog wilde lezen dus daar ben ik dit jaar in begonnen. Momenteel lees ik in ‘Kon je me maar zien!’ van Cecelia Ahorn. Het gaat over Elizabeth die zorg draagt voor de zesjarige Luke, het zoontje van haar jongere zusje Saoirse. Dit omdat Saoirse om de haverplak in de problemen komt en Elizabeth deze wanhopig probeert op te ruimen. Maar dan verschijnt ineens Ivan in het leven van Luke en Elizabeth die hun leven op een manier verandert wat ze niet voor mogelijk had gehouden. Tot nu toe een erg mooi boek maar hoe kan het ook anders want zowel PS: Ik hou van je en Love, Rosie waren prachtig!

15 vragen aan

 1. Wat is het ondeugendste dat je vroeger hebt uitgespookt?

Ik was vroeger een erg verlegen maar eigenwijs meisje. Echt ondeugend kon je mij niet noemen en ik werd tevens ook best vrij opgevoed. Hierdoor hoefde ik niet echt regels te verbreken of de grenzen op te zoeken. Meest ondeugende aan de kleine Anita was denk ik dat ik mijn zusje van de bank af heb geduwd. Maar ja wie een broertje of zusje heeft weet hoe dat vroeger wel eens ging.

 1. Wat heb jij veranderd na je burn-out?

Heel veel want het heeft mijn leven ten goede veranderd en mede daardoor ben ik ook gestart met mijn blog. Ik wilde namelijk graag gaan produceren in plaats van alleen maar te consumeren op het internet. Ik laat mijn creativiteit meer spreken en denk nu steeds meer aan mijzelf in plaats van alleen maar aan anderen. Het heeft mijn verantwoordelijkheidsgevoel afgezwakt en ervoor gezorgd dat ik op tijd rust neem wanneer ik voel dat het teveel aan het worden is.

 1. Als je terug in de tijd zou kunnen gaan, wat zou je dan doen?

Toevallig heb ik daar ooit een keer een artikel over gemaakt, als tijdreizen mogelijk was (http://mindjoy.nl/als-tijdreizen-mogelijk-was-dan/). Ik zou dan onder andere de maker van de eerste handtas bedanken en deze een hand geven. Tja dames, hoe zou ik ooit zonder een handtas hebben kunnen leven. Nu slepen we natuurlijk veel meer mee dan eeuwen geleden maar dan nog. Ik ben blij dat de handtas is doorontwikkeld en heb er dan ook altijd eentje bij.

 1. Wat heb jij in huis staan dat je eigenlijk niet nodig hebt maar geen afstand van kan doen?

Wat niet! Ik ben namelijk wel iemand die graag dingen bewaard omdat ik er dus geen afstand van kan doen. Alhoewel ik niet zo erg ben als mijn man hoor, die bewaard soms teveel spullen. Een tijd geleden heb ik dan ook een aantal kasten en lades doorzocht en veel overbodige spullen weg gedaan van mezelf. Maar waar ik echter moeilijk afstand van kan doen is mijn verzameling tassen en dat terwijl ik ze toch niet allemaal tegelijk kan gebruiken.

 1. Je leukste DIY die je ooit hebt gemaakt?

Toen ik begon met mijn blog kwamen er nog wel eens DIY artikelen online. De laatste tijd neem ik er gewoonweg de tijd niet meer voor. Alhoewel ik afgelopen kerst wel mijn eigen kerstkaarten heb gemaakt en dat met veel plezier heb gedaan. Mijn leukste en tevens makkelijke DIY is het oorbel display http://mindjoy.nl/diy-tutorial-oorbel-display/

15 vragen aan

 1. Beschrijf je mooiste plekje in huis.

Ik ben heel blij met de serre. Vorige zomer hebben we het dak nog aangepakt waardoor het nu één geheel is geworden met de rest van het huis. Een heerlijke plek om lekker te lezen, met bezoek te kletsen of van de tuin en zijn bewoners te genieten.

15 vragen aan

15 vragen aan

 1. Ik las op jouw blog dat je ooit misschien naar Zweden zou willen emigreren. Kun je vertellen waarom?

Klopt, dat is wel eens een hersenspinsel van mij. Mijn man reed al jaren een Volvo en door hem ben ik er één gaan rijden. In 2009 ben ik er voor het eerst geweest en werd op slag verliefd op dat land. De rust, ruimte, onwijs mooie natuur en vriendelijke mensen. Het land heeft het allemaal. Het enige minpuntje is dat de mensen daar wel erg terughoudend zijn en je niet zomaar even snel bij familie of vrienden op bezoek kan gaan. Grote kans dat het dus helaas alleen bij een hersenspinsel gaat blijven.

 1. Welke film is jouw favoriet?

About time! Een film die ik tijdens ladies night heb ontdekt en onwijs door werd verrast. Tim ontdekt dat hij kan reizen in de tijd en dat elke man in zijn familie dat kan. Hij kan de geschiedenis niet veranderen maar alleen wat hijzelf in het verleden heeft gedaan en gezegd. Er zitten natuurlijk grenzen aan het tijdreizen en daar komt Tim in de jaren die komen dan ook achter. Een leuke romantische feelgood film met een vleugje fantasy.

 1. Je favoriete foto van jouw hond Louie?

Dat is net zoiets als kiezen tussen een favoriete foto van je kind, maar ik waag een poging. Louie is momenteel 1,5 jaar en kregen hem als puppy. En ik denk dat ik vooral blij ben met de foto’s die we van hem gemaakt hebben toen hij nog een puppy was.

15 vragen aan

 1. Welke bad habits heb je?

Mijn slechte gewoonten? Tja, wat is slecht hé. Ik vind het heerlijk om chocolade te eten, ’s avonds laat nog iets te nuttigen en series te binge watchen. Ook om mijn dag door te brengen achter de laptop, alleen te schrijven met een potlood in mijn agenda en ik vind het moeilijk om van velletjes of puistjes af te blijven. Zo genoeg opgebiecht?

 1. De grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?

Blunders, wie heeft ze niet. Eentje die mij nog altijd bijgebleven is en waar mijn man mij nog regelmatig mee ‘pest’ is een opmerking die ik eens met oud en nieuw plaatste. We zaten een muziek programma te kijken bij vrienden en het was bijna 12 uur dus donker buiten. Ik vroeg of dat nu live op TV was en iedereen begon te lachen. Natuurlijk was het niet live want op TV was het lichter dan licht, haha!

Bedankt Anita voor het beantwoorden van de “15 vragen aan”. De foto van je hond vind ik geweldig! Aanstaande donderdag de beurt aan….? Kom gewoon even lezen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

6 Comments
 • Anita
  augustus 21, 2016

  Wat leuk om zo terug te lezen! Ja Louie is soms echt een clown, soms weet ik deze momenten mooi vast te leggen 🙂
  Anita onlangs geplaatst…Life of Louie #4My Profile

  • Savethemama
   augustus 21, 2016

   Ik krijg mijn hond zelden goed op de foto, te beweeglijk!

 • Cindy - levenalsmama.nl
  augustus 21, 2016

  Haha ja die foto is idd geweldig!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Fotodagboek: Week 33My Profile

  • Savethemama
   augustus 21, 2016

   Ja he, haha.

 • Anne
  augustus 21, 2016

  Wat een leuke hond enne leuke vragen 😉
  Anne onlangs geplaatst…DIY Woefbox hondenspelMy Profile

 • Els
  augustus 28, 2016

  Zo leu kom te lezen, Anita volg ik al een tijd :-). Zweden, inderdaad een prachtig land, ik ben net terug uit Noorwegen en we reden door Zweden. Mijn vriend en ik hadden het er ook over dat we best in deze landen zouden kunnen wonen.
  Els onlangs geplaatst…Mijn top 10 foto’s van Instagram #6My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.